Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović nakon pobjede: “Ništa nije riješeno, nakon prošle sezone pušemo na hladno”

Sergej Jakirović može biti sretan s velikih 3:0 Dinama protiv Qarabaga u prvoj utakmici playoffa za ulazak u Ligu prvaka. Modri su došli do velike prednosti u utakmici koja je bila jako uzbudljiva. Trener Dinama Jakirović je nakon utakmice dao prve dojmove za Arenu Sport.

Za gledatelje je bila fantastična, za nas trenere je bila šokantna. Napatili smo se dobro, još jednom se potvrdilo da je to fantastična ekipa koja ima glavu i rep. Čim malo popusti naš pritisak, oni dođu s pet-šest igrača pred naš šesnaesterac i ozbiljno zaprijete. Igraju dobro, imaju kombinatoriku, ali isto tako smo iskoristili njihove mane, svaki put kada bi brzo odigrali i spriječili ih da nas zaustave prekršajem došli bi do šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jakirović za Arena Sport

U drugom dijelu, strateg Dinama je promijenio sustav u 3-5-2.

Prvi plan je bio da u prvom poluvremenu uzmemo loptu i tako stvorimo prednost. U 60. minuti smo promijenili sustav jer smo izgubili na dinamici. Nakon toga smo još lakše dolazili do gola, a osim postignutog gola imali smo još dvije-tri prilike koje, na žalost, nismo realizirali.

Jakirović za Arena Sport

Qarabag se unatoč na kraju visokom porazu pokazao kao sjajna momčad.

Oni su sigurno bolja momčad od Ludogoretsa, dugo su zajedno i vidi se da imaju određene automatizme. Znali smo da će biti zahtjevno, da ćemo pasti u nekim trenucima, ali treba se znati dobro braniti, pomagati jedni drugima i imati raspoloženog vratara kao što mi danas imali Nevistića. Imali smo problema iz nekih naših gluposti u situacijama u kojima ne radimo korekcije.

Jakirović za Arena Sport

Dinamo ima prednost od 3:0, ali Jakirović smiruje euforiju.

Iz iskustva iz prošle sezone smo naučili da moramo puhati i na hladno. Mi smo zahvalni za ovaj rezultat, ali i prije utakmice smo znali da nas, kakav god da bude rezultat, čeka još 90 minuta u uzvratu.

Jakirović za Arena Sport
Komentari

Povezano