Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović nakon povijesnog poraza: “Ispričavam se svima kojima Dinamo nešto znači”

Dinamo je u prvom kolu Lige prvaka pretrpio najteži poraz u svojoj povijesti. Naime, Modri su izgubili na gostovanju kod Bayerna u Münchenu s nevjerojatnih 9:2. Ovaj poraz ušao je u povijest jer je Dinamo postao prvi klub koji je u jednoj utakmici Lige prvaka primio čak devet pogodaka. Nakon što su Bavarci dominirali u prvom poluvremenu i vodili 3:0, Dinamo je početkom drugog poluvremena iznenadio brzim pogocima, smanjivši rezultat na 3:2 već u 50. minuti, čime su nakratko probudili nadu među navijačima.

No, Bayern je brzo odgovorio, pojačao pritisak i do kraja utakmice potpuno deklasirao Dinamo, neumoljivo zatrpavši mrežu hrvatskog prvaka s još šest pogodaka. Bavarci su tako pokazali svoju superiornost, dok je Dinamo unatoč kratkom bljesku na kraju doživio povijesni poraz. Trener Dinama Sergej Jakirović svoju prvu izjavu nakon utakmice započeo je isprikom prema navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričavam se svima kojima Dinamo nešto znači. Teška večer. Okreneš se i već je zicer ili gol, jako nam je bilo teško parirati Bayernu jer su svijet za sebe. Pokušali smo, drago mi je radi reakcije igrača nakon poluvremena, dokazali su u tim minutama da ih možemo ugroziti, a onda smo počeli jurcati i trčati po terneu za njima, a ljudi su jednostavno brži, nismo uspjeli ništa obraniti. Kad bi se i nešto obranilo, ta lopta bi opet završila kod njih, razigraju, predriblaju, nismo mogli bolje parirati. Previsok nivo za nas i dobra lekcija za dati još više i jače.

Sergej Jakirović za Arenu Sport

Što ste rekli igračima u svlačionici na poluvremenu?

Da pokušaju pokazati više hrabrosti i pritiska. Nije bilo lako, očekivali smo pritisak od prve sekunde, VAR im je vratio jedanaesterac. Rekao sam im da igraju kao da je 0:0, koliko god je teško. Ali onda je krenulo, 4:2, 5:2, pa dva jedanaesterca, VAR, gledaš kako ćeš završiti utakmicu, a vidiš da je svaki napad opasnost za gol.

Sergej Jakirović za Arenu Sport

Dinamo sada čeka okršaj sa Slaven Belupom, a najteže europsko gostovanje je prošlo?

Treba izvlačiti pouke, treba stjecati iskustvo. Imamo nekoliko mladih igrača koji su pokazali da su blizu određenog nivoa. Ali moramo igrati brže, Bayern je nemilosrdan, osjetio je našu krv. To napdanje prostora, oni to rade sve iz prve, druge, mogu te proći svatko jedan na jedan. Koliko god se mi trudili, svaka pogreška je bila kažnjena, to je u ovom trenutku prevelika razlika za nas.

Sergej Jakirović za Arenu Sport

Koliko ste zadovoljni reakcijom mladih igrača?

Baturina je u drugom dijelu više pokazao nego u prvom, Stojković je pokazao da se dobro vratio nakon ozljede. Imamo još nekoliko mladih na klupi, svi će dobiti priliku, igrat će već u subotu. Moramo ići dalje i oporaviti se što prije.

Sergej Jakirović za Arenu Sport

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano