Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović nakon preokreta: Neke utakmice smo nezasluženo izgubili

Dinamo je u posljednjoj utakmici 13. kola SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu rezultatom 2:1 u infarktnoj završnici na Maksimiru. Gosti su poveli već u četvrtoj minuti pogotkom Indrita Tucija, a junaci nevjerojatnog preokreta u sudačkoj nadoknadi bili su Martin Baturina i Takuro Kaneko.

“Nije bilo nimalo lagano. Ostali smo u šoku nakon onakvog ulaska u utakmicu gdje smo dali fantastičnu loptu za Tucija. Nešto smo nakon toga i stvorili, ali Čavlina je to skinuo. Na poluvremenu smo nešto mijenjali i rekli da nema predaje do kraja i da moramo stiskati. Ono što je Lokomotiva do 70. minute preživjela je nevjerojatno, toliko udaraca, ulazaka u 16 metara, ali lopta nije htjela u gol. Na kraju ipak moram pohvaliti dečke za karakter, hrabrost i samopouzdanje, okrenuli smo utakmicu u dvije minute”, rekao je Sergej Jakirović u izjavi nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je imala šansu za prelomiti susret i potvrditi pobjedu u 90. minuti preko Frana Žilinskog.

“Bila je ta šansa Žilinskog za 2:0, falila mu je realizacija. Pomislio sam neće valjda zabiti za 2:0, ali to se događa u nogometu. Nije zabio, a mi smo nastavili dalje tražiti gol i probati barem ne izgubiti. Drago mi je da je Baturina zabio, to je dragulj hrvatskog nogometa i samo treba nastaviti. Baš mi je drago što ga je nagradilo, falio mu je učinak. Drago mi je i zbog Kaneka, sad se malo opustio i sigurno nam može pomoći u nastavku sezone”, rekao je Jakirović o junacima preokreta pa nastavio.

“Moramo sa svima igrati. U Dinamu imate mir samo do iduće utakmice, meni je to sve jasno. Možda smo neke utakmice nezasluženo izgubili, a ja dan danas ne mogu vjerovati da smo mi izgubili utakmicu protiv Gorice. Vjerujem da će nam ova pobjeda stvarno dati veliki vjetar u leđa. Konstantno razgovaramo s igračima. Želimo da imaju samopouzdanja i da uživaju u igri.”

Za Dinamo sada slijedi težak raspored od četiri gostovanja u nizu: Oriolik u Kupu, Varaždin u prvenstvu, onda gostovanje kod Viktorije Plzen pa derbi na Rujevici protiv Rijeke.

“Imamo Oriolik u Kupu, to je službena utakmica i moramo biti maksimalno ozbiljni. Varaždin je jako nezgodna momčad, a trener Kovačević radi dobar posao. Četiri ekipe su u vrhu i sve je to u par bodova. Morat ćemo biti maksimalni ako mislimo pobjeđivati i skupljati bodove do kraja ovog jesenskog dijela”, zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano