Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović nakon Varaždina: Ako ne pucaš, ne možeš zabiti

Dinamo se u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a protiv Varaždina ponovno izvukao u posljednjim trenucima susreta. Modri su gubili sve do četvrte minute sudačke nadoknade, a onda se ponovno ukazao Takuro Kaneko i odlično asistirao Mahiru Emreliju koji je postigao izjednačujući pogodak.

Nakon drame protiv Lokomotive u prošlom kolu, trener Sergej Jakirović ponovno je bio na iglama do posljednje sekunde, a svoj komentar utakmice dao je na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, imali smo sve u svojim nogama i trebali smo riješiti utakmicu. Pogodili smo dvije vratnice, Zelenika je nekoliko puta sjajno reagirao, vjerojatno smo ga opet napravili igračem kola kao i neke vratare prije. Dogovorili smo se u poluvremenu da ih još više stavimo pod pritisak, u tranziciji smo donijeli krivu odluku, a Varaždin nas je kontrirao”, rekao je Jakirović pa nastavio:

“Gubiš 1-0, dosta nervoze poslije toga, pokušavali smo zamjenama i promjenom sustava, no jako su se dobro branili. Moram na kraju pohvaliti igrače, nisu se predavali, upornost se isplatila. Moramo biti zadovoljni jednim bodom. Cilj je bila pobjeda, pokazali smo to od samog početka, ali očito imamo peh i problem realizacije jer ne pretvaramo izgledne šanse u pogodak.”

Jedan od junaka ponovno je bio Kaneko…

„Dobro igra, radi razliku i jako mi je drago zbog njega jer se jako trudi. To je proces adaptacije, prilagodbe, svi odmah očekujemo da čovjek leti. Nije mu lako ni objasniti, pogotovo na utakmici jer nemamo prevoditelja. Nešto na engleskom, nešto na hrvatskom pa pohvata, ali jako sam zadovoljan kako je igrao danas.“

S druge strane, Gabriel Vidović nije u dobroj formi, kao da se ugasio nakon prvih par utakmica?

„Ne samo Vidović, cijela ofenzivna linija, malo je to golova. Realno, sad bih trebao izvući podatke, moramo imati više pokušaja prema golu. Sad ću reći onako alanfordovski, ako ne pucaš, ne možeš zabiti. Moramo biti opasniji. Imati slobodu i da se ide ugroziti suparnički gol“, odgovorio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano