Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: „Nemam ja tamo joystick da stisnem X ili kocku na PlayStationu“

Dinamo u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a gostuje kod Rijeke na Rujevici. Utakmica je to koja će uvelike usmjeriti borbu za naslov prvaka, a susret je na konferenciji za medije najavio trener Modrih Sergej Jakirović.

Mislim da ne treba puno naglašavati kakva nas utakmica očekuje, sastaju se dvije dosad najbolje momčadi u prvenstvu. Jako je zanimljivo, želimo sutra odigrati hrabru i dobru utakmicu, napraviti sve da uzmemo tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bi li prihvatili da vam sada netko ponudi bod?

Hipotetsko pitanje, mislim da sam sad rekao da želimo pobijediti, što još nismo napravili ove sezone na Rujevici. Svjesni smo težine zadatka, Rijeka je jako dobra kod kuće, ali mi želimo tri boda. Ako bude bod, naravno da si zadovoljan jer si ostao na prvom mjestu.

Je li vas iznenadio Rijekin poraz od Lokomotive?

Nije me iznenadilo jer Lokomotiva cijelu sezonu igra dobro, pokazali su da mogu svima napraviti probleme, iskoristili su Rijekin loš dan. Rijeka je od 15 utakmica 13 pobijedila što je fenomenalan niz. Što se tiče priprema i psihologije, to je dvosjekli mač. Vidjet ćemo. Imali smo normalnu pripremu, trenažni proces je dobar, znamo kakva je atmosfera, ali očekivano, bit ćemo spremni na sve.

Hoće li Dinamo sutra igra s dvojicom napadača?

Imamo još jedan plan, a sutra ćemo se definitivno odlučiti.

Realizacija malo šteka, radite li na tome?

Stalno se radi, situacijske stvari pogotovo, dosta golova i zabijemo. Moraš imati i faktor sreće, to su odluke igrača, ne možete na to utjecati, nemam ja tamo joystick da stisnem X ili kocku na PlayStationu. Meni je drago da stvaramo prilike, znači da igramo dobro, igra stvara prilike. Nadam se da ćemo ih sutra stvoriti i nešto realizirati.

Da ste u koži Željka Sopića koji ima loš omjer s Dinamom, bi li vjerovali u pobjedu?

Nisam u ničijoj koži, drago mi je da sam u ovoj. Znam kako sam prije igrao protiv Dinama i kako su me zvali. Bio sam 0-0-7, James Bond. Dinamo je Dinamo i uvijek se postavlja pobjednički.

Za kraj, Jakirović se zahvalio svima koji su mu izrazili sućut povodom smrtnog slučaja u obitelji…

Iskoristit ću priliku da se zahvalim svima koji su izrazili sućut i podršku. Zahvalio bih se bolnici Merkur, napravili su sve, ali bolest je bila preteška. Odluka moje obitelji je bila da nastavim raditi svoj posao, da vodim utakmicu, to ćemo i napraviti, želja moje mame je bila isto takva. Idemo dalje, a mi ćemo svi čuvati uspomenu na nju.

Komentari

Povezano