Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović o Kaneku: Skroman je i ponizan, takvi se danas svijećom traže po svijetu

Dinamo je u neobičnom SuperSport HNL terminu ponedjeljkom pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2:0. Golove su postigli Bruno Petković i Dario Špikić, a posebno se istaknuo dvostruki asistent Takuro Kaneko. Modri su tako smanjili zaostatak koji sada iznosi dva boda za Rijekom i devet za vodećim Hajdukom. Doduše, Dinamo ima za odigrati još dvije zaostale utakmice, a u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva igraju derbi protiv momčadi iz Splita.

Trener Sergej Jakirović tako je, nakon Osijeka i Astane, svladao i Slaven Belupo te upisao treću pobjedu u nizu, a nakon utakmice svoje dojmove podijelio je na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pohvalio bi dečke za igru na izuzetno teškom terenu, ali uspjeli smo iskontrolirati utakmicu, zabili gol u pravom trenutku. Pokušali smo što ranije zabiti i drugi. Bila je to sjajna izvedba Kaneka, a Špikiću čestitam na 100. nastupu. Zaslužena pobjeda Dinama.“, rekao je Jakirović pa objasnio situaciju s Danijelom Zagorcem koji se ozlijedio na zagrijavanju.

„Zagorac je prilikom izlaska iz svlačionice stao na stepenicu, vjerojatno zaleđenu i izvrnuo gležanj. Nije mogao udariti loptu pa smo morali reagirati. Kasnije nije mogao biti ni na klupi, pa je Krkalić naknadno došao u Koprivnicu. Ma mogu knjigu napisati što nam se sve događa ove polusezone. Bit ćemo ubuduće pametniji i barem na ova kraća putovanja voditi više igrača.“

Kaneko je odigrao još jednu odličnu utakmicu.

„Jako se trudi i drago mi je zbog njega, cijelo vrijeme je skroman i ponizan. Kad sam došao u Dinamo prednost sam davao igračima koje poznajem, a Kaneka nisam znao. Trudi se, uči hrvatski i engleski jezik, a suigrači su ga sjajno prihvatili. Takvi igrači koji rade razliku na terenu se danas svijećom traže po svijetu.“

Dinamo u idućem kolu dočekuje Rudeš.

„Vidjet ćemo, do tada ima četiri-pet dana. Theophile je danas osjetio zadnju ložu, imamo neke igrače s po dva žuta kartona, moramo i o tome prije utakmice s Hajdukom voditi računa. Nešto ćemo rotirati, ali u isto vrijeme biti dovoljno ozbiljni kako bi pobijedili i tu utakmicu“, zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano