Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović o problemu s novom formacijom: Moramo raditi na tome

Dinamo je nakon poraza od PAOK-a sredinom ožujka u osmini finala Konferencijske lige sada upisao petu pobjedu u nizu. Nakon Rudeša, dvaput Hajduka i Istre 1961, Modri su u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a svladali Goricu 2:0, a među strijelce su se upisali Sandro Kulenović i Marko Bulat.

Svoje dojmove nakon pobjede podijelio je trener Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici. Od prve minute smo pokazali da smo energični, da imamo dobar pristup i tražimo brzi gol. To smo i postigli, no mogli smo sve riješiti ranije, osobito u prvom dijelu. Ivan Nevistić je jako dobro reagirao kod njihove jedine šanse. Tražili smo u nastavku drugi gol, imali smo i sjajnu priliku preko Sandra Kulenovića da odemo na 2-0, ali je Marko Bulat zabio i mirno smo priveli utakmicu kraju. No, lako nam se moglo nešto zalomiti.

Osvrnuo se i na novu formaciju s trojicom braniča u posljednjoj liniji.

Većinom je lopta kod nas u posjedu pa su linije kretanja malo drukčije nego kad igramo druge sustave. Ovako imamo više fluidnosti, više kombiniramo, a imamo i dva napadača, koji pritišću zadnju liniju. Problem je što ostaje dosta prostora otraga kad se izgubi lopta i to je ono na čemu trebamo raditi. Bruno ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore i biti kreativan. Kompatibilan je s oba naša napadača tako da nam to odgovara.

Na drugoj strani bio je vaš kum Rajko Vidović. Kako komentirate njegov dolazak u najviši rang hrvatskog nogometa?

Čestitao mi je, drago mi je da je došao na prvoligašku scenu i želim mu svu sreću. Čitav život bori se i radi da dođe na taj nivo, mislim da ga momčad slijeda i da je Gorica napravila dobar potez s takvim fajterom.

Komentari

Povezano