Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: Ozljede su nas masakrirale. Ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Petkoviću

U izjavi nakon utakmice, Sergej Jakirović je nakon još jednog poraza u Konferencijskoj ligi, dao izjavu za ekipu Arenesport, nakon što su prije njega Bulat, Vidović i Ristovski rekli kako im se činilo da lopta nije htjela ući u gol.

Da, teška večer za nas. Nisam bio zadovoljan poluvremenom, nismo primjenili sve ono što smo radili u pripremi. Česi su nas zaustavljali, a naši se veznjaci nisu postavljali dovoljno široko, posebice Špikić i Baturina, da bi oslobodili prostor Emreliju. Nismo bili opasni osim iz prekida. Špikić i Moharrami su morali izaći zbog ozljede, nakon čega sam promijenio sustav na 3-5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mi je Vidovića, to je situacija koja lomi utakmicu. Dogovor je bio da više pucamo na gol i prema gostujućem vrataru za kojeg smo znali da je debitant. Također, mislim da je prekršaj za kazneni udarac prelagan, očekivao sam da će sudac držati čvršći kriterij.

Tri su momčadi na tri boda, no situacija nije bezizlazna. Iako, kao da nam je začaran gol, teška je to situacija za nas.

Mi moramo pokazivati više, ja preuzimam sve na sebe, sav pritisak, da se igrači mogu nadigravati. Ne znam jesu li taj pritisak i stres na utakmicama prejaki, naizgled lagane situacije previše zakompliciramo, na terenu imamo previše dodira s loptom.

Na pitanje o tome može li Dinamo igrati kao što igra Viktorija i zbog čega Dinamo ima toliko problema s dugim loptama, Jakirović odgovara:

Mi smo znali njihove automatizme i da će biti čvrsti i igrati dugim loptama, no nismo se uspjeli nametnuti. Jednostavno, ozljede su nas masakrirale, nakon rujna u kojem je sve bilo idealno, tijekom listopada se ne možemo vratiti u dobar moment.

O tome što slijedi Dinamu u idućim utakmicama protiv Lokomotive za vikend te uzvrata u Plzenu, i tome na koji način ekipu izvući iz krize, Jakirović odgovara:

To možemo samo mi sami, nitko drugi. Otkad sam došao, dao sam svima priliku, ne mogu vjerovati da toliko ovisimo o Petkoviću u smislu proigravanja suigrača. Vrtim u napadu opcije s Emrelijem, Kulenovićem, Drmićem, no gol kao da nam je začaran.

Nedostaje nam kompaktnosti, čvrstine u duelima, no ne mogu osporiti ekipi voljni moment i ne mislim da postoji igrač koji ne daje sve od sebe. Ovo je nogomet, moramo ići dalje i gledati unaprijed, igramo protiv Lokomotive za dva dana i moramo dati sve od sebe da pobjedimo.”

Komentari

Povezano