Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakirović: “Pokazali smo da smo najbolja momčad u Hrvatskoj”

Dinamo je u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a preokretom pobijedio Rijeku 2:1 i tako napravio velik korak prema naslovu prvaka. Sada imaju četiri boda prednosti, a do kraja prvenstva su ostala još tri kola. Svoje dojmove nakon utakmice podijelio je trener Dinama Sergej Jakirović.

Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro, Rijeka je bila bolja, nismo se kvalitetno kretali, previše smo bili razvučeni pa smo promijenili sustav na poluvremenu. Presjekao nas je penal, ekipa je onda pokazala ogromnu mentalnu snagu, čak bih rekao iskustvo, uspjeli smo preokrenuti rezultat. Jako mi je drago zbog Hoxhe, na kraju smo se obranili, Rijeka je nezgodna jako u prekidima. Ogromna tri boda u izravnom dvoboju, sigurno smo korak bliže cilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rujevica, Zmajevo gnijezdo?

Dobro, to je kolega Sopić kako on zna opisao Rujevicu. Znamo da je tu jako teško igrati, ali Dinamo je danas uspio i sedmi put pobijediti na Rujevici.

Arber Hoxha je drugim pogotkom prelomio susret.

Mi smo Hoxhu jako dugo skautirali i u nedostatku opcija koje smo tražili, imali smo tri opcije za tu poziciju, na kraju smo doveli njega jer nam je to najviše bilo isplativo. Ovo izvana je sve bilo bubanje cifri. Drago mi je zbog njega, ovo mu puno znači, momčad ga stalno bodri, uspio je zabiti odlučujući gol.

Dinamo je blizu naslova prvaka. Kako vam to djeluje sada iz ove perspektive?

Sad mi djeluje nestvarno. Stvarno smo prošli svašta. Kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone, da nije dominantan, ali tako je kad si godinama dominantan, svima dosadiš, ljudi hoće promjenu, to je ljudski prirodno. Još smo pokazali da smo najbolja momčad u Hrvatskoj.

Mađarski sudac nije isključio Lindona Selahija u 53. minuti. Klupa je burno reagirala?

Komentirali smo baš sa sucima maloprije, s njegove točke gledišta je mislio da nije za drugi žuti, ja se moram složiti, ali samo sam rekao da se vidjela poslije reakcije Rijekine klupe gdje su vadili Selahija. Imali smo i jedanaesterac, zakašnjela reakcija Pierrea, mislim da je sudac odradio jako dobar posao.

Sada vam slijed susret protiv Osijeka.

Osijek je jako dobra momčad s odličnim trenerom koji isto ne može ništa promijeniti preko noći, spremit ćemo se dobro, važna nam je ta utakmica, moramo napraviti sve da osvojimo tri boda, neće biti jednostavno, ali igramo na Maksimiru i vjerujem da će biti pun stadion.

Komentari

Povezano