Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jakov Medić fantastičnim golom obilježio debi za Ajax

Hrvatski stoper Jakov Medić na najbolji je mogući način započeo svoju karijeru u Ajaxu. Fantastičnim pogotkom s 30 metara se predstavio navijačima na Johan Crujiff Areni te je pomogao Ajaxu da dođe do preokreta protiv Heraclesa u prvom kolu nizozemske Eredivisie.

Heracles je poveo u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Strijelac je bio Mario Engels koji je ostao nečuvan u kaznenom prostoru Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda se ukazao Medić koji je fantastičnim udarcem izjednačio rezultat. Primio je loptu na tridesetak metara i odlično pogodio za 1:1 na poluvremenu. Video pogotka možete pogledati OVDJE.

Preokret je u drugom dijelu kompletirao Mohammed Kudus na asistenciju Benjamina Tahirovića. Ganac je trebao prijeći u Brighton ranije ovoga ljeta, ali je taj transfer zasada propao. Ispalo je to dobro za Ajax koji je ipak na pobjednički način ušao u sezonu.

Pobjedu je potvrdio Steven Bergwijn golovima u 85. i 96. minuti. Nizozemac je iskoristio zbunjenost gostujuće obrane i zabio za 3:1, dok je konačan rezultat postavio iz kaznenog udarca.

Medić je nakon utakmice izjavio:

Nisam vidio nikoga da stoji slobodno. Kada je lopta ušla nisam znao kroz što prolazim. Želio sam se rukovati sa svima na stadionu. Nevjerojatan osjećaj.

Mislim da biste pitanje zašto moj talent nije ranije prepoznat trebali postaviti nekom drugom. Nogomet je to što jest. Mislim da ima dovoljno drugih igrača čiji talent nije tako brzo prepoznat. Svijet je velik i svi igraju nogomet. Luka Modrić je još jedan primjer, sada jedan od najboljih veznjaka ikada. Ljudi u Hrvatskoj nisu ga odmah vidjeli kao talent. Najvažnije je da moja obitelj vjeruje u mene i uvijek mi daje sve što mi je potrebno da svakim danom budem sve bolji.

Komentari

Povezano