Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jamajka izbacila Brazila sa Svjetskog prvenstva

Nakon ludog raspleta grupe G, na Svjetskom prvenstvu za žene uslijedile su posljednje utakmice grupe F. Tamo je uoči zadnjeg kola teorijski prvo mjesto osigurala Francuska, dok su u međusobnom dvoboju o drugom putniku u osminu finala odlučivali Jamajka i Brazil. Panama je uoči posljednjeg kola bila bez šansi za prolaz.

U utakmici u kojoj je Francuskinjama trebala pobjeda protiv Paname za potvrdu prvog mjesta završilo je s uvjerljivih 6:3 za Francusku. Iako se nije tako činilo u drugoj minuti kada je Marta Cox dovela Panamu u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, već do kraja poluvremena Francuskinje su vratile stvari u normalu. Dva gola zabila je Kadidiatou Diani, dok su po jedan dodale Maelle Lakrar i Lea Le Garrec pa se na predah otišlo s 4:1 za Francusku.

Diani je u drugom dijelu kompletirala hat-trick dok su dva gola za Panamu zabile Yomira Pinzom koja je iz kaznenog udarca zabila za 5:2 te Lineth Cedeno golom u 87. minuti koja postavlja konačnih 5:3. Teniskih 6:3 postavila je Vicki Becho.

U drugoj utakmici grupe F vidjeli smo novu veliku senzaciju dana. Nakon što je Južna Afrika s turnira izbacila Italiju, sada je Jamajka odigravši 0:0 već u grupnoj fazi izbacila Brazil.

Brazilke su od početka utakmice redale priliku za prilikom, ali nisu uspjevale postići pogodak. Najbolju priliku propustila je Ary Borges u 24. minuti kada je iz velike blizine glavom pucala malo pored gola.

Do kraja utakmice scenarij i epilog su ostajali isti. Brazilke su napadale, ali bez rješenja. Jamajka je tako ostala neporažena protiv Francuske i Brazila i s pet bodova prvi puta u povijesti prošla skupinu Svjetskog prvenstva.

Komentari

Povezano