Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Harden i Philadelphia se rastaju

Desetorostruki NBA All-Star, James Harden, odlučio je prihvatiti svoju igračku opciju za novu sezonu vrijednu 35.6 milijuna dolara, no radi se o klasičnom ”sign and trade” dogovoru jer su on i Philadelphia 76ersi odlučili kako je vrijeme za rastanak. U ovom trenutku Sixersi rade na njegovoj razmjeni.

Philadelphia je bila četvrti klub njegove karijere nakon što je prethodno igrao za Oklahoma City Thunder tri sezone, prije nego što je razmijenjen u Houston Rocketse u čijem je dresu bio i trostruki uzastopni najbolji strijelac lige. Početkom 2021. godine je poslan u Brooklyn Netse u razmjeni u kojoj su sudjelovale četiri franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u ”Velikoj jabuci” proveo tek nešto više od godinu dana, u veljači 2022. godine dolazi u Philadelphiju u zamjenu za Bena Simmonsa, Setha Curryja, Andre Drummonda i dva izbora druge runde. U njegovoj prvoj sezoni ih je Miami izbacio u drugoj rundi s 4-2, dok su u proteklom doigravanju, u kojem je Harden imao nekolicinu spektakularnih predstava, također ispali u drugoj rundi od Boston Celticsa s 4-3.

“Brada” je protekle sezone postao tek četvrti bek s minimalno 10 utakmica s 40 ili više poena u doigravanju. Prije njega su to uspjeli učiniti samo Jerry West, Michael Jordan te Kobe Bryant.

Za vrijeme svog boravka u Philadelphiji, Harden je prosječno bilježio 21.0 poen, 10.6 asistencija i 6.4 skoka te je postao prvi košarkaš u povijesti franšize s prosjecimo od 20/10/5. U ovom trenutku nije poznato Hardenovo sljedeće ”utočište”, no kao prva potencijalna tržišta zainteresirana za njegove usluge, spominju se New York Knicksi te Los Angeles Clippersi.

Komentari

Povezano