Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

James Harden tricom za pobjedu okrunio spektakularnu predstavu

Košarkaši Philadelphia 76ersa su večeras u europskom terminu ugostili Boston Celticse u svom Wells Fargo Centru u četvrtoj utakmici konferencijskog polufinala NBA doigravanja te su teško izvojevanom pobjedom od 116:115 izjednačili na 2-2 u seriji.

Prvih 5 minuta ove utakmice je ubilježio Jaylen Brown koji je postigao svih 10 uvodnih poena Celticsa, odnosno 12 od prvih 14. Poslije trice Derricka Whitea, gosti su poveli s 19:17, no u preostale tri minute prve četvrtine ne postižu niti jedan poen pa Sixersi serijom od 10:0 na predah odlaze s +8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je u prvoj četvrtini s 12 poena bio Joel Embiid, a palicu je od njega na početku druge dionice preuzeo James Harden koji zabija 12 od prvih 17 poena domaće momčadi te svojom drugom tricom dovodi Philadelphiju u prvo dvoznamenkasto vodstvo na susretu – 44:33. Na drugoj strani je još jednom katastrofalan bio Jayson Tatum koji je nakon 18 minuta košarke bio na učinku od 0 poena uz šut iz igre 0/7.

Fantastično poluvrijeme je Philadelphia naplatila prednošću od 59:50, a ona je mogla biti i veća jer su minutu i pol prije kraja druge četvrtine bili na +16. Do vodstva ih je predvodio standardni dvojac – James Harden s 21 poenom i 5 asistencija te Joel Embiid s 19 poena i 11 skokova. Kod Bostona su se istaknuli Jaylen Brown sa 16 poena te Malcolm Brogdon s 13.

Sixersi su nastavili u istom tempu kroz 10 i pol od 12 minuta treće četvrtine, ali ponovno Celticsi s nešto boljom završnicom dionice ostaju u igri i u zaostatku od svega 9 poena. Obje ekipe su u trećoj četvrtini postigle 33 poena, a zanimljivo je da su glavne dvije violine kod obje momčadi kombinirano ubacile po 17 poena.

Sixersi su uistinu previše puta večeras bili u situaciji u kojoj mogu pobjeći Celticsima na veću prednost, ali nisu uspijevali prelomiti susret. To su gosti iskoristili pa serijom od 8:0 sredinom četvrte četvrtine dolaze do nerješenog rezultata od 96:96 i utakmica kreće ispočetka.

Boston je do prvog vodstva nakon prve četvrtine stigao moćnim zakucavanjem Ala Horforda nakon što je pukla obrana domaće momčadi za 98:96 na manje od 4 minute prije kraja. Harden je s dva pogođena slobodna bacanja izjednačio, a već u sljedećem napadu Tatum s jednim postignutim poenom s crte vraća prednost svojoj ekipi.

Joel Embiid je na drugoj strani primio blokadu od Horforda koji je igrao fantastičnu obranu nad Kameruncem naročito u drugom dijelu, dok Marcus Smart zabija tricu za +4. Harden je odgovorio svojim novim košem za -2, ali Malcolm Brogdon novom tricom diže Boston na vodstvo od 105:100 dvije minute do kraja utakmice.

Poslije timeouta Harden probija i polaže za -3, dok PJ Tucker poslije skoka u napadu uz prekršaj izjednačava na 105:105 samo minutu prije kraja. Tucker zato čini glupost na drugom dijelu parketa gdje pravi bespotreban prekršaj na Smartu te ga šalje na crtu slobodnih bacanja, a on mu se zahvaljuje s dva pogotka.

Harden je pogođenim floaterom izjednačio na 107:107, dok u posljednjem napadu regularnog dijela utakmice Marcus Smart promašuje otvorenu tricu te odlazimo u produžetak.

Boston je nešto bolje otvorio produžetak, ali Embiid s dva pogođena slobodna bacanja donosi Philadelphiji vodstvo od 113:112 samo 56 sekundi prije kraja prvog produžetka. Strašno tešku tricu, svoju prvu na utakmici, za vodstvo Bostona je pogodio Jayson Tatum, a njemu odgovara James Harden tricom iz kuta za vodstvo Sixersa od 116:115.

Ponovno su Celticsi imali napad za pobjedu, Tatum je krenuo na obruč, izbacio loptu za Smarta koji pogađa tricu, ali na njegovu žalost, sirena se oglasila prije nego što je on ispustio loptu i Sixersi izjednačavaju na 2-2 u seriju.

James Harden je susret završio s 42 poena, 9 asistencija i 8 skokova te se tako pridružio Michaelu Jordanu, Jerryju Westu i Kobe Bryantu u društvu bekova s 10 ili više utakmica s barem 40 poena u doigravanju, dok je Joel Embiid uknjižio ”double-double” od 34 poena i 13 skokova. Kod poraženih su trojica košarkaša brojala preko 20 poena – Jayson Tatum s 24 poena, 18 skokova i 6 asistencija, Jaylen Brown s 23 poena te Marcus Smart s 21 poenom i 7 asistencija.

Komentari

Povezano