Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jana Fett do WTA pobjede na Tajlandu

Nakon što je Jana Fett upisala WTA pobjedu u tuniškom Monastiru, isto je napravila i na Tajlandu u Hua Hinu. Tamo je slavila protiv Saisai Zheng, Kineskinje koja nema pobjedu skoro tri godine. Fett ju je pobijedila s 2-1 u setovima iako je prvi set pripao Zheng.

Kineskinja je bolje otvorila susret je brzo odjurila na 3:0, a zatim je prednost povećala i na 5:1. Smanjila je zatim Fett na 2:5, no Zheng nije imala problema na servisu za set te sa 6:2 dolazi do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zheng je i drugi set otvorila s breakom prednosti, no ovaj put se Fett probudila na vrijeme te je s pet gemova u nizu povela s 5:1. Tada Kineskinja smanjuje na 5:3 te ima priliku vratiti se potpuno u set. Fett ipak spašava dvije break prilike te koristi svoju prvu set loptu za 6:3 i poravnanje u setovima.

Treći set krenuo je na tipični WTA način. Prva tri gema bila su osvojena na primanju servisa. Prvi gem na svom početnom udarcu osvojila je Fett te je tako stigla do vodstva 3:1. Prednost je dodatno povećala još jednim breakom te je brzo stigla na korak od pobjede. Svoj prvi servis za meč nije iskoristila unatoč tome što je došla do dvije vezane meč lopte, a zatim i do jedne prednosti. Međutim, Zheng je na koncu iskoristila svoju drugu break loptu za smanjenje na 5:3. Fett je ipak do pobjede stigla na primanju servisa, iskoristivši svoju četvrtu meč loptu za pobjedu i prolaz u drugo kolo gdje je čeka Varvara Gracheva.

Fett je u ponedjeljak igrala i prvo kolo parova gdje je s Mai Hontamom pobijedila Freyu Christie i Yulianu Lizarazo.

Komentari

Povezano