Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jana Fett ekspresno do četvrtfinala ITF turnira preko bivše 35. tenisačice svijeta

Danas smo u Oeirasu imali priliku gledati nastupe dvije hrvatske tenisačice, a ostvaren je polovičan učinak. Nešto iskusnija Jana Fett je izborila plasman u četvrtfinale natjecanja, dok je 20-godišnja Lucija Ćirić-Bagarić zaustavljena u drugom kolu jakog ITF turnira.

Fett tijekom posljednjih pedesetak dana igra jako dobar tenis o čemu svjedoči plasman u polufinale u Trnavi, naslov u Splitu pa i sada ovaj plasman u četvrtfinale. Vrbovčanka je jučer u prvom kolu sa 6:2 7:5 svladala Tenu Lukas u hrvatskom derbiju, dok je danas bila još uvjerljivija protiv Slovenke Polone Hercog jer je bivšoj 35. tenisačici s WTA ljestvice prepustila tek dva gema, oba u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jana se nakon odličnog kraja prošle sezone i jako dobrog početka nove, sve više približava povratku u društvo od 100 najboljih tenisačica jer nakon današnjeg trijumfa zauzima 140. mjesto na WTA ljestvici. Sutra će za plasman u polufinale igrati protiv Rumunjke Irine Bare, 168. tenisačice svijeta protiv koje je igrala dva puta, a međusobni omjer im je 1-1.

Nažalost, njezin uspjeh nije uspjela izjednačiti 20-godišnja Lucija Ćirić-Bagarić. Mlada Dubrovkinja je jučer u prvom kolu sa 6:2 6:4 svladala Marinu Stakušić, aktualnu svjetsku prvakinju s reprezentacijom Kanade, no danas je ipak izgubila od Mađarice Panne Udvardy sa 6:4 6:3. Usprkos porazu, Lucija će od ponedjeljka zauzimati 190. mjesto WTA ljestvice što je njezin novi najbolji plasman u mladoj karijeri.

Komentari

Povezano