Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jana Fett velikim preokretom izborila drugo kolo Roland Garrosa

Iako je zaustavljena u finalu kvalifikacija Roland Garrosa, hrvatska tenisačica Jana Fett je dobila popravni ispit nakon što je kao ”sretna gubitnica” ušla u glavni turnir. U svom prvom nastupu u Parizu, Jana je nasuprot sebe imala Španjolku Jessicu Bouzas Maneiro koju je svladala sa 6:2 3:6 7:5 poslije velikog preokreta u trećem setu.

Vrbovčanka je fantastično otvorila meč te je osvojivši 16 od uvodnih 19 poena povela s 4:0 uz dva breaka prednosti. Bouzas Maneiro je pri tom rezultatu propustila jednu break loptu, a iako je uspjela nadoknaditi jedan break zaostatka, Fett je bez većih poteškoća došla do prvog seta sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku seta, Španjolka je uzela medicinski timeout, a po povratku na teren je odmah oduzela servis hrvatskoj predstavnici. Taj break nije potvrdila već je Jana iskoristila drugu break priliku pa je rezultat ekspresno izjednačila na 1:1.

Drugi set je bio izjednačen do 3:3, a onda Bouzas Maneiro osvaja tri gema u nizu uključujući dva na servis Fett i tako izjednačava na 1-1 u setovima. Španjolska tenisačica je nastavila niz osvojivši prva dva gema trećeg seta, međutim Fett uspijeva odmah nadoknaditi break zaostatka.

Kako je došla do breaka tako ga je ubrzo i izgubila, a nakon što je Bouzas Maneiro povela s 4:1, uslijedila je stanka zbog pljuska. Kada su se vratile na teren, Fett je spasila break loptu i uspjela smanjiti na 4:2, dok je nakon toga oduzela servis protivnici za 4:3.

Nažalost, Španjolka je taj break odmah nadoknadila, no do kraja meča hrvatska tenisačica osvaja četiri gema u nizu i velikim preokretom dolazi do pobjede od 2-1 u setovima.

Za Janu je ovo druga Grand Slam pobjeda u karijeri i prva nakon Australian Opena 2018. godine kada je u prvom kolu bila bolja od Japanke Mise Eguchi. Tada je bila nadomak plasmana u treće kolo jer je u trećem setu imala 5:1 i 40-15 na svom servisu protiv druge nositeljice Caroline Wozniacki, no na kraju ga je izgubila sa 7:5, a Dankinja je Melbourne napustila s trofejem u ruci.

Fett će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Marie Bouzkove, 42. tenisačice svijeta koja je nešto ranije pobijedila Veroniku Kudermetovu sa 6:2 6:4.

Komentari

Povezano