Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Janik Sinner treći put zaredom svladao Medvedeva za finale u Torinu

Prvi polufinalni meč ATP završnice u Torinu odigrali su domaći Janik Sinner te Rus Daniil Medvedev. Na kraju je slavio domaći tenisač rezultatom 6:3 6:7 6:1. U ovaj meč Sinner je ušao s tri pobjede iz grupe, redom su padali Stefanos Tsitsipas, Novak Đoković te Holger Rune. S druge strane, Medvedev je svladao Andreya Rubleva te Alexandera Zvereva, dok je u posljednjem kolu poražen od Carlosa Alcaraza.

Ključan trenutak prvog seta dogodio se pri rezultatu 2:1 za Sinnera. Servirao je Medvedev, a domaći predstavnik oduzeo je Rusu servis te otišao na 3:1 u gemovima. Taj break bio je dovoljan za prvi set, kojeg je Sinner uzeo rezultatom 6:3 nakon 46 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu oba igrača servirala su besprijekorno, pa se otišlo u tie-break. U 13. gemu drugog seta Medvedev je podigao razinu svoje igre te uzeo drugi set rezultatom 7:6(4). Tako je nakon dva seta rezultat bio 1:1 te se moralo u treći odlučujući set.

Treći set donio nam je izvrsnu igru Janika Sinnera koju je prikazivao kroz cijelu grupnu fazu turnira. Sinner je uzeo rani break te poveo s 3:0 u gemovima nakon samo deset minuta igre u trećem setu.

Talijan je u potpunosti slomio Medvedeva kod rezultata 4:1, oduzevši mu servis za odlazak na nedostižnih 5:1. Sljedeći gem suvereno je odservirao za konačnih 6:1 u trećem setu. U finalu Sinner čeka boljeg iz dvoboja Carlosa Alcaraza i Novaka Đokovića.

Ovom pobjedom Sinner je postao prvi igrač koji je došao do finala na ATP završnici, kao neporažen na turniru prije nego što je napunio 23 godine. To je zadnji put učinio Roger Federer 2003. godine.

Komentari

Povezano