Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jannik Sinner osvojio Masters u Cincinnatiju

Talijanski tenisač Jannik Sinner je osvajač Masters turnira u Cincinnatiju. Vodeći tenisač s ATP ljestvice je u večerašnjem finalu sa 7:6, 6:2 svladao domaću uzdanicu Francesa Tiafoea.

Tijekom prvog seta nismo vidjeli niti jedan break iako je Amerikanac imao tri prilike za oduzimanje servisa prvoplasiranom tenisaču svijeta, no nijednu nije kapitalizirao. Zamalo mu se to obilo o glavu jer je kod njegovog servis gema za ostanak u setu pri rezultatu od 6:5 Sinner iznudio svoju jedinu break loptu prvog seta, međutim jako spori drugi servis Tiafoea izbacuje van terena pa u konačnici gledamo ”trinaestu igru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačeni tiebreak je sa 7-4 dobio Sinner čime je došao do 12. osvojenog tiebreaka od posljednjih 13 odigranih. Ključan poen je odigran kod njegovog vodstva od 5-4 kada se izvukao iz teške situacije poslije Amerikančeve odlične niske paralele te ga je kasnije prisilio na pogrešku forehand dijagonalom. Kod 6-4 je Amerikanac napravio desetu neprisiljenu pogrešku te je set u kojem Talijan nije pružio svoj najbolji tenis (18 neprisiljenih pogrešaka) ipak otišao na njegovu stranu, a dosta toga ide i na dušu Tiafoeu koji se nije odlučivao na napad već je češće čekao Sinnerovu pogrešku.

Osokoljen osvojenim prvim setom, Talijan je drugi otvorio breakom i vodstvom od 2:0. Kod 3:1 je Sinner propustio dvije prilike za dvostruki break, no treću je naplatio fantastičnom forehand paralelom iz trka za veliku prednost od 4:1 kojom je zaključeno pitanje osvajača Mastersa u Cincinnatiju.

Sinner je u konačnici drugi set dobio s rutinskih 6:2 uz tri propuštene vezane meč lopte kod 5:1 i tek jedan izgubljen poen na servisu za svoju treću Masters titulu karijere te drugu ove godine. Ovo mu je bila ujedno i 15. osvojena ATP titula u njegovom 19. finalu, a samim ulaskom u finale je osigurao prvo mjesto ATP ljestvice minimalno do kraja američke turneje.

Komentari

Povezano