Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jannik Sinner srušio američke nade u finalu US Opena

Jannik Sinner je na turneju po Sjevernoj Americi krenuo s kontroverznim temama, odnosno s optužbama za dopongiranje. Talijan je nastupom na US Openu pokazao kako ga te optužbe nisu pogodile; Sinner se prošetao kroz turnir, a jednu od većih dominacija pokazao je u finalu protiv Taylora Fritza, svladavši ga s 3-0 u setovima.

Već u prvom gemu meča Sinner je uspostavio kontrolu. Oduzeo je servis Fritzu te je u idućem gemu i potvrdio break. Međutim, Fritz se vratio na 2:2, a zatim je i poveos 3:2. Činilo se kako se Amerikanac stabilizirao, imao je i 15-30, no nakon toga je stao. Sinner je osvojio četiri gema u nizu za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je donio izjednačije stanje na terenu te obojica tenisača punih devet gemova nisu dopustili niti jednu break loptu. No, u 10. gemu seta pokleknuo je Fritz. Sinner je stigao do dvije set lopte, od kojih mu je ona prva bila i dovoljna za osvajanje drugog seta sa 6:4.

Fritz ipak nije posustao; u prvom gemu trećeg seta stigao je do tri vezane break prilike, no ne koristi ih. Ne može Amerikanac sebe kriviti niti za jednu. Sinner je na svakoj break lopti odigrao savršen poen te je stigao do vodstva u trećem setu. U nastavku seta Sinner je prvi stigao do novih break prilika, no ne koristi 15-40 pri vodstvu 3:2 te u idućem gemu gubi svoj servis. Fritz potvrđuje break, a zatim isto čini i Sinner što znači da je kod 5:4 Amerikanac imao servis za set.

Međutim, Fritz ne uspijeva završiti set; dopušta Talijanu jednu break loptu koju Sinner i koristi za poravnanje na 5:5. Nastavio je nizati gemove Talijan te je na koncu set koji mu je donio titulu na US Openu osvojio sa 7:5.

Pridružio se Sinner tako Carlosu Alcarazu s dva osvojena Grand Slama ove godine. Talijanu su pripali Australian Open i US Open dok je europske Grand Slamove osvojio Španjolac. Sinner je ovom pobjedom učvrstio prvu poziciju na ATP ljestvici dok je Fritz izborio povratak u TOP 10.

Komentari

Povezano