Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jannik Sinner svladao Lehečku i postavio novi rekord Open ere

Talijanski tenisač Jannik Sinner je večeras postao prvi polufinalist Mastersa u Indian Wellsu. On je sa 6-3 6-3 bio bolji od Jirija Lehečke čime je zaustavio impresivan pobjednički niz Čeha koji je na prvom Mastersu ove sezone pobijedio Andreya Rubleva te Stefanosa Tsitsipasa.

Sinner je u kompletnom meču prepustio svega 13 poena na svom servisu te je imao učinak od 85% osvojenih poena na prvom servisu. S druge strane, Talijan je iznudio čak 11 break lopte te je tri kapitalizirao za uvjerljivu pobjedu poslije nešto manje od sat i pol vremena provedenih na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći tenisač svijeta je tako ostvario 16. pobjedu u isto toliko mečeva u 2024. godini čime je postavio rekord postavši najmlađi tenisač u povijesti Open ere koji je sezonu otvorio s najmanje 16 uzastopnih pobjeda na ATP razini. Dosadašnji rekord je držao Novak Đoković koji je 16. pobjedu u 16. meču 2011. godine ostvario s 23 godine i 299 dana, dok Sinner danas ima 22 godine i 211 dana.

Sinner u polufinalu čeka pobjednika meča između Carlosa Alcaraza i Alexandera Zvereva. U slučaju da Španjolac izgubi, osvajač ovogodišnjeg Australian Opena bi od ponedjeljka bio drugi tenisač svijeta što bi bio njegov najbolji plasman u karijeri.

Komentari

Povezano