Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jannik Sinner u Halleu osvojio svoju prvu titulu na travnatoj podlozi

Finale ATP 500 turnira u Halleu donijelo dvoboj Huberta Hurkacza i Jannika Sinnera. Njih dvojica dosad su se susrela četiri puta, a obojica su upisala po dvije pobjede. Do svoje treće u nedjelju je stigao Talijan s 2-0 u setovima te je tako osvojio svoj prvi naslov na travnatoj podlozi.

Meč je protekao bez oduzetih servisa te su se oba seta odlučila u tie-breaku. U prvom setu su obojica tenisača imala po jednu break priliku dok je u drugom samo Sinner došao do dvije prilike za oduzimanje servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set odlučen je u napetom tie-breaku gdje su obojica imala barem jednu set loptu. Hurkacz je imao jednu dok je Sinner iskoristio svoju treću za osvajanje seta sa 10-8. U drugom tie-breaku bila je drugačija priča. Talijan je brzo odjurio na 5-1 te je tako riješio pitanje pobjednika. Sa 7-2 u “trianestoj igri” zaključio je meč i ostvario pobjedu rezultatom 7:6(8), 7:6(2).

Sinneru je ovo ukupno 19. titula u karijeri, a prva na travnatoj podlozi. Dobra je to uvertira za Wimbledon gdje je Talijan jedan od glavnih favorita za naslov. S druge strane, Hurkacz također može biti zadovoljan tjednom s obzirom na to da će od ponedjeljka biti na sedmom mjestu ATP ljestvice što mu je ujedno i ranking karijere.

Komentari

Povezano