Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japan bolji od Kine za ekipno zlato u višeboju

U utorak smo na Svjetskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u belgijskom Antwerpu gledali prvo finale – ono ekipno u muškoj konkurenciji.

Do ukupno sedmog zlata u povijesti i tek drugog u posljednjih 45 godina, došli su japanski gimnastičari u sastavu Kenta Chiba, Daiki Hashimoto, Kazuma Kaya, Kazuki Minami i Kaito Sugimoto koji su ukupno skupili 255.594 boda što je bilo za 1.800 bodova više od srebrnih Kineza. Time je Japan ponovio uspjeh iz 2015. godine, a jedini član reprezentacije koji je i tada i sada postao zlatni je – Kaya. To su njemu ujedno i jedina dva zlata u karijeri na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanci su imali najveći broj bodova osvojen na tri od šest sprava. Najbolji su bili na konju s hvataljkama, ručama i preči, dok im je pobjeda na preskoku izmakla za samo 0.066 bodova. Ne čudi ovo s obzirom na izvedbu njihovih gimnastičara u kvalifikacijama jer su tri najbolje ukupne ocjene višeboja imali redom Chiba, Kaya te Hashimoto.

Reprezentacija Kine koju su predstavljali Yang Liu, Weide Sun, Wei Sun, Chaopan Lin i Hao You je osvojila ukupno 253.794 što je bilo više od boda i pol bolje od reprezentacije SAD-a koja je uvjerljivo došla do brončanog odličja. Treba reći i kako su Kinezi jedva izborili plasman u finale jer su ušli kao osmi sa svega 0.368 bodova više od Španjolaca.

Amerikanci su bili uvjerljivo najbolji na parteru, no ni na jednoj preostaloj spravi nisu bili među dvije najbolje reprezentacije. Njih su predstavljali Asher Hong, Paul Juda, Yul Moldauer, Frederick Richard i Khoi Young.

U srijedu je na rasporedu finale ekipnog višeboja u ženskoj konkurenciji.

Komentari

Povezano