Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japan i dalje prvi na tablici medalja, SAD tek šesti

Završen je četvrti dan Olimpijskih igara nakon kojeg smo došli do brojke od 176 podijeljenih medalja, a prvi na listi se i dalje, i to pomalo neočekivano, nalazi Japan.

Japan je i inače država koja kotira visoko po broju medalja, no njihovo treće mjesto iz Tokija prije tri godine je ipak bilo i rezultat domaćinstva, dok se ovoga puta očekivalo da budu koju stepenicu ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Japan je krenuo fenomenalno u ove Igre s osvojenih sedam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane medalje. Zlatna medalja Takanorija Nagasea u judu ih je digla iznad Kine i Australije koji su na šest zlata te Francuske i Južne Koreje koji ih imaju pet.

Najveći broj medalja, njih 26, ima SAD, međutim Amerikancima se događa situacija na koju nisu navikli, a to je da su izgubili već nekoliko zlata u sportovima i disciplinama gdje su bili favoriti.

Od tih 26 medalja čak njih 14 otpada na plivanje, međutim od tih 14 su samo dvije zlatne, iako su minimalno pola od preostalih kategorija gdje su osvojili srebro i broncu bili favoriti za zlato.

Do kraja Igara će se slika zasigurno promijeniti pa ćemo i njih i Kinu vidjeti s većim brojem medalja, no treba svakako pohvaliti Japan za ovakav ulazak.

Istaknimo još da je Hong Kong osvojio dva zlata, a da su ih ukupno dva imali još od 1952. pa do ove godine; da je Fidži osvojio svoje prvo srebro i tek četvrtu medalju u povijesti.; da je Gvatemala osvojila svoju tek drugu medalju u povijesti, broncu u trapu; da je Moldavija osvojila dvije bronce čime su svoj povijesni skor digli sa šest na osam medalja; te da se Kosovo diglo s tri medalje u povijesti na pet s dvije bronce u Parizu do sada;

Komentari

Povezano