Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Urawa izborila polufinale protiv Manchester Cityja na Svjetskom klupskom prvenstvu

Nakon što je pred tri dana saudijski Al-Ittihad lakoćom izbacio novozelandski Auckland City u osmini finala ovogodišnjeg izdanja Svjetskog klupskog prvenstva, prvi četvrtfinalni susret danas su odigrali prvaci Sjeverne Amerike i Azije, meksički León i japanski Urawa Red Diamonds.

Ovaj je susret ujedno bio i izjednačeniji od susreta domaćina turnira i poluamatera s Novog Zelanda, a pogodak vrijedan polufinala i, za mnoge igrače Urawe utakmicu života, zabio je Alex Schalk u 78. minuti. Čak i nakon zabijenog pogotka su Japanci nastavili pritiskati, a u tome im je umnogome pomogao i crveni karton igrača Leóna Williama Tesilla. Spomenimo i kako je događanja na terenu iz VAR sobe motrio naš Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je prema kladionicama meksički klub bio blagi favorit, Japanci su zasluženo pobijedili, a uz zabijeni su pogodak promašili i još tri velike prilike. Urawa će tako imati priliku izjednačiti ili nadvisiti svoj najbolji rezultat ovog natjecanja. Kao prvaci Azije su 2007. i 2017. već igrali Svjetsko klupsko prvenstvo, da bi pred šest godina ispali u četvrtfinalu, dok su 2007. u polufinalu ispali od talijanskog Milana, a u utakmici za treće mjesto slavili nad tuniškim Étoile du Sahelom.

Léon je ove godine osvojio svoju prvu kontinetalnu titulu pa im je ovo bio i debi na ovom natjecanju. U petak u 19:00 čeka nas drugi četvrtfinalni ogled između egipatskog i afričkog prvaka Al-Ahlyja i domaćina Al-Ittihada. Pobjednik tog susreta odmjeriti će snage s brazilskim Fluminensejom u nedjelju, dok će Urawa s Manchester Cityjem igrati dan kasnije.

Komentari

Povezano