Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japanke i Španjolke upisale rutinske pobjede te osigurale osminu finala

Jutros su odigrane dvije utakmice skupine C na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene. Prvo su na teren izašle nogometašice Japana i Kostarike.

Japanke su bile daleko kvalitetnija momčad te su riješile pitanje pobjednika u prvih 30 minuta. Prvo je u 25. minuti Hikaru Naomoto postigla pogodak na asistenciju Mine Tanake te je 2 minute kasnije Tanaka ponovno bila asistentica kada je Aoba Fujino povećala prednost na 2:0. Japan je u prvome dijelu uputio čak 14 udaraca te je Kostarika mogla biti zadovoljna što ne gubi s većom razlikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je bilo u sličnom tonu kao i prvo; Japanke su nastavile dominirati, ali mreže su mirovale. Na vratima Kostarike je bila raspoložena Daniela Solera koja je u ovom susretu upisala čak 10 obrana, 7 od njih je bilo obranjeni udarci unutar 16 metara.

Utakmica je na kraju završila zasluženom pobjedom Japana od 2:0 te Japanke odlaze u osminu finala dok je Kostarika s ovim porazom matematički eliminirana s prvenstva.

U drugoj utakmici skupine C, Španjolska je igrala protiv Zambije i potvrdila ulogu favorita. Nakon samo 13. minuta su Španjolske vodile 2:0. Prvo je u 9. minuti Teresa Abelleira udarcem iz distance matirala Eunicu Sakalu na golu Zambije. Četiri minute kasnije Alexia Putellas ubacuje loptu za Jennifer Hermoso koja iz neposredne blizine glavom udvostručuje prednost Španjolske.

Španjolke su u potpunosti dominirale utakmicom; imale su 77% posjed lopte te su ostavile dojam da mogu zabiti pogodak kad god žele. U 69. minuti je Maria Navarro uputila dugu loptu iza obrane Zambije. Tu loptu je primila Alba Redondo (na teren ušla na poluvremenu), zaobišla vratara i u praznu mrežu postigla gol za 3:0. Samo minutu kasnije Jennifer Hermoso u kaznenom prostoru posprema jednu odbijenu loptu za svoj drugi pogodak na utakmici i veliku prednost od četiri razlike. U 85. minuti je i Redondo došla do svog drugog pogotka pospremivši ubačaj Marie Navarro u mrežu za konačnih 5:0.

Španjolska je ovom pobjedom osigurala plasman u osminu finala te će u zadnjem kolu protiv Japana igrati za prvo mjesto u skupini. S druge strane, Zambija, koja još nije upisala pogodak na Svjetskim prvenstvima, će protiv Kostarike igrati susret u kojem niti jedna momčad ne može proći u idući krug natjecanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano