Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japanke preko Norveške do četvrtfinala

Dan su na Svjetskom prvenstvu za žene zatvorile nogometašice Japana i Norveške novom utakmicom osmine finala. Japan je bio bolja momčad kroz cijeli susret te su na kraju zasluženo slavili 3:1.

Krenulo je idealno za Japanke koje su povele u 15. minuti. Veznjakinja Barcelone Ingrid Engen nije dobro reagirala te je autogolom stavila svoju momčad u rani zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije Norveška se vraća. Vilde Boe Risa je pronašla Guro Reiten koja je lijepo pogodila s desetak metara udaljenosti za brzinsko vraćanje Norveške u rezultatski egal. Tim rezultatom se otišlo i na predah.

Početkom drugog dijela Japanke ponovno dolaze u vodstvo. Risa Shimizu je dočekala loptu unutar kaznenog prostora i neobranjivo pogodila za 2:1 Japanki u 50. minuti.

Norveška je pred kraj utakmice tražila izjednačenje što je ostavilo prostora Japankama. To je iskoristila Hinata Miyazawa u 81. minuti svojim petim pogotkom na turniru čime se izdvojila na vrhu ljestvice najboljih strijelaca.

Japanke će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika između dvoboja Švedske i SAD-a. Ta utakmica je na rasporedu sutra u 11 sati po našem vremenu.

Komentari

Povezano