Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japanke razbile Španjolsku, Australke osigurale prolaz

Danas smo na Svjetskom prvenstvu za žene gledali rasplet u grupama B i C. Iznenađenje dana su Japanke koje su razbile Španjolsku, dok su Australke osigurale da barem jedan domaćin igra u osmini finala nakon što je Novi Zeland jučer ispao.

U grupi C se uoči posljednjeg kola znalo da Kostarika i Zambija ispadaju, dok su Japan i Španjolska osigurali prolaz. Ostalo je samo za vidjeti tko će s koje pozicije proći u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici Španjolske i Japana sve je teklo prema očekivanjima. Španjolke su imale skoro 80% posjeda i apsolutnu dominaciju nad Japankama koje su vrebale priliku iz kontre. Ono što nije teklo po očekivanjima je rezultat jer su Japanke razbile Španjolsku s čak 4:0.

Već nakon 40 minuta na semaforu je bilo nestvarnih 3:0. U drugom dijelu Japanka su dodale još jedan za 4:0. Junakinja dana bila je Hinata Miyazawa koja je zabila dva gola i na to nadodala asistenciju. Japanke će tako s prve pozicije čekati protivnika u osmini finala.

U drugoj utakmici dana u grupi C Zambija se pobjedom 3:1 nad Kostarikom oprostila od Svjetskog prvenstva.

Nakon grupe C uslijedio je rasplet u grupi B gdje su se tri momčadi borile za dva mjesta u osmini finala. Nigerija i Kanada su uoči utakmica imale po četiri boda, dok je domaćin Australija imao tri boda. Australija je sama odlučivala o svojoj sudbini protiv Kanađanki, a Nigerija je igrala protiv Irske koja se ranije oprostila od turnira.

Predvođena domaćom publikom Australija je u 39. minuti vodila 2:0. Junakinja je bila novopečena igračica Real Madrida Hayley Raso koja je zabila oba gola. Pobjedu su potvrdile Mary Fowler u 58. minuti i Stephanie Catley iz kaznenog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 4:0.

U utakmici u kojoj se očekivalo da će Nigerija sigurnom pobjedom osigurati prvo mjesto u skupini dogodilo se iznenađenje. Irska koja je već ispala je uspjela izdržati i s 0:0 pomoći domaćinu Australiji da dođe do prvog mjesta u skupini.

Komentari

Povezano