Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Japanke šokirale Dankinje cepelinom za pobjedu u zadnjoj sekundi

Devetog dana rukometnog SP-a za žene osim utakmice Hrvatska-Crna Gora odigrano je još 5 utakmica glavne runde, a dogodio se i prvi kiks nekoga od domaćina!

Krenimo redom: U našoj skupini su odmah poslije nas na teren izašli Mađarska i Senegal, te su Mađarice rutinski slavile 30:20 (14:8). Mađarice su već u ranoj fazi susreta pobjegle na 11:2, što je bilo nedostižno za Senegalke na kojima je ovaj naporan tempo izgleda ostavio traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 20:30 na terenu su bili Švedska i Kamerun, a domaćinke su bez problema slavile 37:13 (16:5) protiv objektivno najslabije momčadi ove skupine.

Standings provided by Sofascore

U isto vrijeme kada je Hrvatska igrala svoj susret protiv Crne Gore, u skupini III igrao se okršaj Srbije i Poljske, te su Poljakinje preokretom slavile 22:21 (10:13). Srbija je dominirala u prvih 30 minuta, a njihova nositeljica igre bila je kapetanica Sanja Radosavljević koja je u prvom poluvremenu zabila 5 pogodaka. Ipak, Srbiji je nedostajalo malo raznovrsnosti u napadu obzirom da su se u prvom dijelu samo 4 igračice upisale u listu strijelaca. Na predah se otišlo s rezultatom 13:10 za naše susjede. Izabranice Uroša Bregara su vrlo nervozno ušle u nastavak. Gubile su lopte, nisu imale rješenja i svježine, te su 10 minuta provele bez gola. Na njihovu sreću ni Poljska se nije proslavila realizacijom, te je u tom periodu srpske krize dala samo 1 gol!

Poljska je u idućem periodu ige uspjela doći na 15:15, a u 48 minuti Karolina Kochaniak zabija za prvo poljsko vodstvo na utakmici, 17:16. Završnica se igrala gol za gol i Poljska je dobila utakmicu 22:21. Junakinja poljske pobjede bila je Karolina Kochaniak sa 6 pogodaka.

U Idućoj utakmici Njemačka je savladala Rumunjsku sa 24:22 (9:12). Iako su Rumunjke rutinski odradile prvi dio, u drugom poluvremenu Njemačka hvata momentum, stiže na 15:15 i poslije toga ne ispušta vodstvo. 

Standings provided by Sofascore

Od 20:30 bilo je vrijeme za vrhunac večeri u Jyske Bank Boxenu u Herningu! Domaćinke su pred skoro 7.000 ljudi izašle na dvoboj protiv Japana i doživjele šok: Japan ih je pobijedio 27:26 (12:12). Danska je na početku povela 6:3, predvođena sjajnom vratarkom Altheom Reinhardt. Domaćin potom bespotrebno juri i kreće se natrčavati s Japanom što ipak puno više odgovara gostujućoj momčadi koja potom dolazi do 8:8, a na predahu je rezultat glasio 12:12. 

U nastavku Japan kreće furiozno i serijom 6:2 bježi na +4. Danska se pokušavala vratiti u utakmicu, no činila se previše nervoznom da bi ostvarila preokret. Ipak sa 2 gola zaredom Danska minutu prije kraja prilazi na gol zaostatka.

Čekala nas je uzbudljiva završnica, a 19 sekundi prije kraja igračica Odensea Mie Hojlund zabija za 26-26. Japanu je ostao posjed za pobjedu, pa su brzo jurnule prema golu Danske, a  odgovornost je u tim trenucima preuzela krilna igračica Hikaru Matsumoto koja atraktivnim cepelinom za svoj treći pogodak na utakmici Japanu donosi konačnu pobjedu.

Danski mediji bili su veoma kritični nakon ovog poraza. Ugledni danski list Jyllands-posten napisao je kako bi Danska osvojila potpuno nezaslužen bod da je ostalo 26:26, te kako je upitno hoće li Dankinje proći dalje ako sinoćnji pristup ponove protiv Njemačke ili Poljske!

Danski izbornik i legenda tamošnjeg rukometa Jesper Jensen za dansku nacionalnu televiziju TV2 izjavio je kako je pristup na večerašnjoj utakmici bio sramotan i da ih ovakva igra pristup može puno koštati, iako i dalje ovise sami o sebi.

Danas se igraju utakmice drugog kola u skupinama II i IV u standardnim terminima u 15:30, 18:00 i 20:30 sati.

Komentari

Povezano