Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jarni: Petkoviću ne bi smetalo da postane “klaun” da je i van Dinama iskusio neke uspjehe

Posljednja dva dana je Robert Jarni glavna tema u hrvatskim medijima. Sada bivši izbornik hrvatske u-17 reprezentacije je u ponedjeljak za Večernji list kazao kako će u susretu između Real Betisa i Dinama navijati za klub iz Seville u kojem je proveo tri godine svoje nogometne karijere.

Izjava na početku nije podigla medijsku prašinu, ali jučer je napadač Dinama Bruno Petković na press konferenciji kazao da je Jarni zbog svoje izjave “klaun“. Nakon toga Jarnijeva izjava postaje glavna tema u državi te je HNS jutros uručio otkaz brončanom iz Francuske 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za 24 Sata, Jarni je odlučio prokomentirati cijelu situaciju te je prvo izjavio:

Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bih trebao ja? Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije: iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

Nakon toga je prokomentirao izjavu Petkovića koji ga je prozvao “klaunom”:

Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje. S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane “klaun”.

Robert Jarni; Izvor: 24 Sata

Nakon što je prokomentirao izjavu napadača Dinama, Jarni je dodao:

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućuje slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smjenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svog mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Komentari

Povezano