Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jarrod Bowen donio West Hamu trofej nakon 43 godine

Drugo od tri europska finala bilo je ono Konferencijske lige između Fiorentine i West Hama. Pred rasprodanim stadionom u Pragu West Ham je golom Jarroda Bowena u 90. minuti slavio 2:1 i prekinuo sušu dugu 43 godine.

Prvu ozbiljniju prijetnju na utakmici imao je West Ham u 13. minuti. Nakon ubacivanja u sredinu lopta se odbila do Declana Ricea čiji udarac s ruba kaznenog prostora odlazi malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dugo nije bilo zanimljivosti. Jedina stvar vrijedna spomena dogodila se u 34. minuti. Tada su navijači West Hama čašom pogodili Cristiana Biraghija prije udarca iz kuta i raskrvarili mu glavu.

Što se nogometa tiče tu smo jedino uzbuđenje vidjeli doslovce u zadnjoj sekundi. Christian Kouamé je dočekao ubačaj i glavom pogodio stativu, a odbijanac je u gol pospremio Luka Jović. Ipak, Jović je prije toga bio u zaleđu i ništa od vodstva Fiorentine.

Pri tom nesuđenom pogotku Jović je zaradio udarac u glavu te je morao izaći na poluvremenu. Umjesto njega u igru je ušao Arthur Cabral.

U 58. minuti Biraghi je u duelu s Jarrodom Bowenom loptu dirao rukom. Sudac Del Cerro prvo nije pokazao ništa, no nakon VAR provjere je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Saïd Benrahma koji svojim trećim golom u ovom natjecanju donosi vodstvo Čekićarima.

Fiorentina se vratila samo pet minuta kasnije. Nicolas Gonzalez je spustio loptu, a odličan udarac uputio je Giacomo Bonaventura koji ekspresno vraća stvari na početak.

Mogla je Fiorentina u 72. minuti u potpunosti okrenuti utakmicu. Ponovno je Gonzalez spustio loptu, a ovoga puta je Rolando Mandragora ostao nečuvan. Na sreću za West Ham Mandragora je pucao pored gola i ostalo je 1:1.

West Ham je blizu novog vodstva bio u 81. minuti. Tomaš Souček je dočekao jedan centaršut i umalo iznenadio Pietra Terraciana na golu.

U 90. minuti West Ham dolazi do pobjede. Lucas Paquetá je napravio odličan posao i gurno Bowena u prostor koji je izašao oči u oči s vratarom Fiorentine. Bowen se nije uplašio i zabio je gol koji je donio West Hamu Konferencijsku ligu.

West Ham je natjecanje osvojio bez poraza i iduće sezone će igrati u Europskoj ligi, dok je Fiorentina ovim porazom ostala bez europskog nogometa iduće sezone.

Komentari

Povezano