Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jarry pobjedom u polufinalu Rima ispisao povijest čileanskog tenisa

Nakon što Alejandro Tabilo u petak u popodnevnom terminu nije uspio postati četvrti Čileanac u povijesti koji je ušao u finale nekog Masters turnira, u večernjem je isto pokušao njegov sunarodnjak Nicolas Jarry. On je igrao protiv Tommyja Paula koji je do polufinala došao uz nekoliko većih skalpova. U večernjem polufinalu u Rimu ipak je uspješniji bio Čileanac te se s pobjedom od 2-1 u setovima plasirao u svoje prvo Masters finale.

Oba tenisača poznata su po svojoj dobroj igri na početnom udarcu. To su pokazali i u ovom meču te se do 4:3 za Jarryja došlo uz jednu break loptu Čileanca. Prvo oduzimanje servisa vidjeli smo u osmom gemu seta kada Jarry dolazi do dvije vezane break lopte. Koristi drugu, ukupno treću u meču za break te odlazi na 5:3. Servis za set odrađuje uz jedan izgubljeni poen te prvu dionicu igre osvaja sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set nudi malo drugačiju priču. Paul otvara set s laganim servis gemom da bi u idućem gemu došao do dvije vezane break prilike. Jarry obje uspješno spašava te osvaja gem za poravnanje u setu. Mučio se Jarry još jednom na svom servisu prije poravnanja na 2:2. Tada dolazi do break prilike koju i realizira za vodstvo 3:2. Break prednosti držao je do 4:3 kada ne koristi dvije gem lopte.

Paul preokreće na 5:4 te prijeti na Jarryjevom servisu za ostanak u setu, ali ne uspijeva oduzeti servis Čileancu. Nije uspio ni kod vodstva 6:5 te su set rješavali u “trinaestoj igri”. Tamo je bolji bio Amerikanac sa 7-3 te se o pobjedniku odlučivalo u trećem setu.

U odlučujućem setu prvi do break lopte dolazi Jarry. Kod rezultata 2:1 došao je do 30-40, ali Paul osvaja tri poena u nizu za poravnanje na 2:2. U idućem gemu Paul je taj koji prijeti, ali Jarry uzvraća na isti način. Nakon break lopte osvaja tri poena u nizu za vodstvo 3:2. Nastavile su se prijetnje na servisu i u šestom gemu trećeg seta. Jarry dolazi do svoje druge break prilike u setu koju ovaj put i koristi za vodstvo 4:2. Oduzimanje servisa lakoćom potvrđuje te dolazi na gem od uspjeha karijere.

Paul se uspio zadržati u meč osvajanjem gema na svom servisu za smanjenje na 5:3. U idućem gemu Jarry komplicira servis za meč. Dolazi do 40-0, ali ne koristi niti jednu meč loptu. Na izjednačenju zabija as za četvrtu meč loptu. Ni nju ne koristi neforsiranom greškom na mreži. Zatim Čileanac radi još jednu neforsiranu grešku koja donosi Amerikancu break loptu. Jedan + jedan (servis + winner) poenom spašava break loptu, a zatim Paul forsira grešku Jarryja za još jednu break priliku. Jarry je i to spasio, a zatim je as servisom došao do svoje pete meč lopte koju ovaj put i koristi za pobjedu 6:3 (3)6:7 6:3.

Jarry je ovom pobjedom postao prvi Čileanac nakon Fernanda Gonzaleza u finalu Mastersa. Gonzalez je 2007. do finala došao u istom gradu kao i Jarry. Jarry je već prije polufinalnog susreta znao da će postati sedmi Čileanac koji je dospio u društvo 20 najboljih tenisača. Ako kojim slučajem u finalu protiv Alexandera Zvereva dođe do pobjede od ponedjeljka će boraviti na 15. mjestu, samo jednu poziciju niže nego što je to bio njegov djed Jaime Fillol Sr. koji ga i prati na turniru u Rimu.

Komentari

Povezano