Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jasikevičius napušta klupu Barcelone

Poslije tri godine suradnje, 47-godišnji litvanski trener Šarunas Jasikevičius i Barcelonina košarkaška sekcija nisu uspjeli dogovoriti detalje novog ugovora. Time će novi trener španjolskog prvaka postati Roger Grimau, dosadašnji voditelj klupskih juniorskih kategorija.

Jasikevičiusu je ovo inače bio treći stint u karijeri s Blaugranom, a prvi u ulozi trenera. Pod njegovim je vodstvom momčad došla do tri uzastopna Final Foura Eurolige. Posljednja dva puta ispadala je od Real Madrida u polufinalu, dok je jedino finale igrala 2021. godine kada ju je porazio Anadolu Efes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domaćim je natjecanjima Litvanac osigurao po dvije ligaške titule i Kup Kralja, s najrecentnijim naslovom onog prvaka ACB lige osvojenog protiv Real Madrida rezultatom 3:0.

Bivši razigravač litvanske reprezentacije i osvajač zlatne medalje s Eurobasketa 2003. godine u karijeri je, osim Barcelone, još trenirao i klub iz rodnog grada, Žalgiris Kaunas. Njegovo će razdoblje u Barceloni mnogi pamtiti kao neuspješno, ponajprije zbog velikog budžeta kojim klub raspolaže, dok će zasigurno ostati upamćeni Jasikevičiusovi stalni prigovori na uvjete igranja.

Strogi stil treniranja koji rabi vuče korijene upravo iz vremena vlastite igračke karijere kada je pao pod veliki utjecaj Željka Obradovića, srpskog trenerskog maga i devetorostrukog prvaka Eurolige.

Unatoč tomu što je javnost priželjkivala Jasikevičiusov odlazak, tek prošli tjedan glavni menadžer Barcelone tvrdio je, nepredvidjevši skori obrat u situaciji, kako će Litvanac ostati na klupi i sljedeće godine.

“Jasikevičiusov ugovor istječe ovo ljeto, ali želimo da ostane naš trener. Ne vidim problem s tim da nastavi biti s nama i naredne sezone. Bez sumnje ćemo surađivati i nagodinu. Pobrinut ću se za to”, kazao je Juan Carlos Navarro nakon nedavne finalne pobjede.

Novi glavni strateg Katalonaca Roger Grimau također je bivši košarkaš kluba koji je bio kapetan momčadi u sezoni 2009./2010. kada je Barcelona posljednji put podignula euroligaški trofej. Prošle je godine, usporedno s treniranjem juniorske ANGT sekcije, vodio i B ekipu kluba u četvrtoj španjolskoj ligi.

Komentari

Povezano