Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Je li trebao biti sviran jedanaesterac za Njemačku?

Sudac Anthony Taylor je bio jedan od glavnih aktera utakmice četvrtfinala Eura između Španjolske i Njemačke, a posebno kontroverzna situacija dogodila se u 106. minuti.

Jamal Musiala je pucao na gol, a lopta je na putu prema vratima u ruku pogodila braniča Španjolske Marca Cucurellu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taylor nije dosudio kazneni udarac, a ni VAR soba se nije oglasila. Bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić je rekao za Index kako je Taylor morao pokazati na bijelu točku.

Ovo je kazneni udarac jer je udarac upućen prema vratima. Obrambeni igrač naginje svoje tijelo u namjeri da zaustavi taj udarac. Iako će netko reći kako se ovdje radi i prirodnom položaju ruke za tu kretnju tijela, ja se ne bih složio jer je ruka odmaknuta od tijela i igrač preuzima rizik u kaznenom prostoru jer pokušava zasuraviti napredak lopte prema vratima, Ovdje se radi o kaznenom udarcu, ali ne i o opomeni jer po novim uputama UEFA-e koju su suci dobili, kad god ne postoji sigurnost da bi lopta završila u vratima, dovoljna je kazna što je dosuđen penal”.

Bruno Marić za Index.hr

Strani mediji pak naglašavaju da nije trebao biti sviran kazneni udarac te da su ovakve situacije bile tema prije samog prvenstva na sudačkom kongresu.

Što god da bila ispravna odluka, činjenica je da pravilo ruke i jedanaesterca treba ozbiljno revidirati kako bi napokon postalo jasno što je, a što nije igranje rukom.

Je li trebao biti dosuđen jedanaesterac za Njemačku?

Loading ... Loading ...
Komentari

Povezano