Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jedan od najluđih madridskih derbija završio podjelom bodova

Osmo kolo španjolske LaLige odigralo se između dva gradska rivala, Atletico Madrida i Real Madrida. Konačan rezultat je bio 1:1.

Derbi susret započeo je dobrom prilikom Juliana Álvareza u desetoj minuti. Prošao je kroz gostujuću obranu i pucao nisko po sredini gola, ali Thibaut Courtois je dobro obranio. U 17. minuti Federico Valverde je pucao iz dalek, lopta je išla unutar lijeve stative, ali Jan Oblak je dobro obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti pokušao je Valverde s 30-ak metara, ali je lopta prošla tik uz desnu stativu. U 36. pucao je Jude Bellingham s ruba šesnaesterca prema donjem desnom kutu, ali je Oblak s lakoćom obranio. U prvoj minuti nadoknade Alexander Sørloth je pucao glavom, no Courtois je odlično obranio.

Rodrygo je započeo drugi dio dobrom prilikom u 51. minuti. Pucao je s poludistance i lopta je prošla malo iznad prečke. Vinícius Júnior je u 64. minuti dobro proigrao Édera Militãa koji je u kaznenom prostoru opalio i zabio. Pet minuta poslije došlo je do prekida zbog izgreda domaćih navijača, ali se utakmica nastavila nakon 10-ak minuta.

Domaći Ultrasi bacali su razne predmete u teren, a glavna meta je bio njihov bivši igrač Courtois. Trener Diego Simeone i Koke pokušali su smiriti strasti, no kaos je nestao tek kad su se igrači posve odmaknuli.

U 73. Vinícius je pucao odlično u donji desni kut, ali Oblak još jednom nevjerojatno čuva domaću mrežu. Pokušao je i Samuel Lino u 82. minuti, no Courtoisa je dobro obranio pokušaj u lijeve rašlje. U prvoj minuti nadoknade Antoine Griezmann je izveo odličan slobodnjak, ali lopta je prošla tik iznad prečke. U petoj minuti nadoknade Ángel Correa je zatresao mrežu, no slavlje je odgodila VAR provjera i u posljednjim trenutcima domaćini dolaze do izjednačenja. U devetoj minuti nadoknade ovaj derbi zaokružio je crveni karton Marcosa Llorentea nakon VAR provjere.

Utakmica puna emocionalnih uspona i padova završila je dramatičnim pogotkom i domaćini su uspjeli doći do boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano