Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Jedan od najstarijih klubova na svijetu ušao u ekskluzivno društvo

Klub osnovan 1880. godine i jedan od osnivača engleske Football League 1888. godine, koji je i prvi osvajač engleskog prvenstva i FA kupa u sezoni 1888./1889., što je ponovio i u sezoni 1889./1890., Preston North End, jučer je stigao do fantastičnog uspjeha.

Preston još od 1961. godine nije bio u prvoligaškom društvu i desetljećima je plesao između Championshipa i League 1, a od 2015. godine je u drugoligaškom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone krenuo dobro i nalazi se u zoni playoffa, a jučerašnja pobjeda nad Coventryjem bila im je čak dvije tisućita (2.000.) u prva četiri razreda engleskog profesionalnog nogometa, čime su postali tek sedma ekipa u povijesti engleskog nogometa kojoj je to pošlo za nogom.

Uz njih, u ovom ekskluzivnom društvu su i Manchester United, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Wolverhampton i Sheffield United.

Za sam kraj, spomenimo i kako je Preston još od te godine osnivanja 1880. stanovnik istog stadiona, Deepdalea, po čemu je to najstariji stadion na svijetu u kontinuiranoj upotrebi.

Komentari

Povezano