Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Jedan od najvećih afričkih klubova je rekorder po broju odgođenih utakmica

U proteklim je sezonama HNL-a jedna od najkontroverznijih tema ona o odgađanju utakmica.

Nagledali smo se sezona u kojima su se utakmice odgađane u kolovozu i rujnu, prvenstveno zbog europskih utakmica, odigravale tek u ožujku ili travnju, a to će evidentno biti slučaj i ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dinamo je u još rujnu morao odgoditi prvenstvenu utakmicu s Varaždinom zbog nesretnih okolnosti i pomicanja utakmice protiv AEK-a s termina tjednom na subotu.

Što zbog nedostatka pritiska, što zbog reprezentatitivnih obveza, a što zbog europskih i kup utakmica, Dinamo tu utakmicu 5. kola i dalje nije odigrao, a prolaskom Betisa se čini kako niti njeno odigravanje neće biti moguće prije travnja – 7 mjeseci nakon originalno zakazanog termina utakmice.

Ipak, ako ste mislili da se utakmice odgađaju jedino u HNL-u, grdno se varate! Trenutni egipatski prvak i jedan od najvećih afričkih klubova svih vremena Al Ahly, trenutno se nalazi na 10. mjestu prvenstvene ljestvice.

Razlog za to nije loša forma ovog giganta koji je u 6 kola osvojio 14 bodova, već nevjerojatan broj odgođenih utakmica – točnije njih čak sedam!

Prvoplasirani ENPPI i još dvije ekipe jedini su odigrali maksimalnih 13 kola, dok su drugi, na čelu s Al Ahlyjem, većinom svoje utakmice odgađali iz različitih razloga.

Najviše je utakmica odgađano zbog Afričke liga prvaka, ali i zbog African Football League, natjecanja osnovanog prošle godine kao svojevrsna Superliga s 24 najbolja afrička kluba koje ima za cilj unaprijeđenje afričkog nogometa i infrastrukture.

Dakako, Al Ahly sudjelovao je i na Svjetskom klupskom prvenstvu gdje je stigao do osvajanja 3. mjesta, a taj zgusnuti raspored rezultirao je na kraju odgađanjem više od 50% prvenstvenih utakmica.

Egipatski nogometni savez jučer je donio odluku o odigravanju preostalih utakmica i pomicanju kalendara, zbog čega će sezona završiti u vikendu između 6. i 8. srpnja.

Komentari

Povezano