Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jedan od najvećih boraca u povijesti MMA je otišao u mirovinu

U petak je jedan od najvećih boraca u povijesti MMA službeno objavio kako se umirovio od sporta. Riječ je o bivšem UFC prvaku te trenutnom ONE prvaku u muha kategoriji, Demetriousu Johnsonu.

38-godišnjak je u karijeri odradio 30 MMA borbi u kojima je upisao 25 pobjeda, četiri remija i jedan poraz. U UFC-u se prvo borio u bantam kategoriji gdje je poražen u borbi za pojas protiv Dominica Cruza. Nakon toga je dominirao muha kategorijom gdje je 11 puta obranio pojas prvaka te je oborio rekord UFC-a za najviše uzastopnih obrana titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan niz mu je završen 2018. godine kada je podijeljenom odlukom sudaca izgubio od Henryja Cejuda te je nakon toga otišao u ONE gdje je bio prvak muha kategorije. U azijskoj organizaciji ga je jedino svladao Adriano Moraes 2021. godine, ali “Mighty Mouse” mu se osvetio za poraz godinu dana kasnije.

Amerikanac će se sada vjerojatno dodatno fokusirati na svoju YouTube karijeru gdje njegov kanal “Mighty” broji preko 730 tisuća pretplatnika. Na kanalu objavljuje razan sadržaj: podcaste s poznatim osobama, analize borbi, snimke treninga te nekada radi i live streamove gdje igra videoigre.

Komentari

Povezano