Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Braća Fantela napredovala u poretku, Palma Čargo debitirala

Braća Šime i Mihovil Fantela nastavili su natjecanje u jedrenju u klasi 49-er na Olimpijskim igrama. Nakon jučerašnjih lošijih rezultata s 12., 15. i 17. dolaskom u cilj, danas su Zadrani ostvarili bolje plovidbe u četvrtom, petom i šestom plovu s ulascima kao 13., 4. i 6. u ciljnu ravninu.

Obzirom na odbitak najlošijeg rezultata, braća Fantela u ukupnom poretku trenutno zauzimaju 14. mjesto s 47 negativnih bodova. Usprkos nepovoljnijim uvjetima za jedrenje u Marseillu radi slabe jačine vjetra, zadarski dvojac uspio se prilagoditi i popraviti plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu flotu ukupno čini 12 plovova, a potom će se deset najboljih posada boriti za medalje s dodjeljivanjem dvostrukih bodova. Prve tri pozicije na polovici flote zauzimaju Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie (14), Irci Robert Dixon i Sean Waddilove (19) te Španjolci Diego Botin i Florian Tritell (28). Nastavak natjecanja zakazan je za utorak.

Danas je i prva hrvatska windsurferica na Igrama Palma Čargo upisala svoj debitantski nastup. Poslije jučerašnjih odgođenih plovova na regatnom polju kod Marseilla, u tijeku su današnjeg poslijepodneva održana prva dva plova u kojima je 24-godišnja Splićanka zauzela 18. i 14. mjesto što je dovoljno za 17. mjesto u ukupnom redoslijedu.

Britanka Emma Wilson, Talijanka Marta Maggetti i Peruanka Maria Bazo drže prve tri pozicije. Ovaj sport čini kombinacija jedrenja i surfanja, a po završetku 20 kvalifikacijskih regata, za koje se vjeruje da će broj biti smanjen, deset najboljih posada ulazi u završno nadmetanje.

Komentari

Povezano