Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jeličić: „Jasno je tko je sve zakuhao. Bilić i Pavelin moraju otići“

Iza Hajduka je poprilično turbulentan tjedan. Prvo je s funkcije sportskog direktora smijenjen Nikola Kalinić koji je odmah nakon održao press konferenciju. Tamo je za stanje u klubu okrivio predsjednika kluba Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina, a Bilić mu je uzvratio novom konferencijom za medije gdje je iznio svoju verziju priče.

Ipak, tjedan se zaključio u pozitivnom tonu nakon pobjede Hajduka protiv Dinama u derbiju, a cijele situacije dotaknuo se stručni komentator MAXSporta Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega nisam Gattusa upoznao do petka. On je pošten i vrijedan, velik nogometaš i dobar trener. Njegova pozitiva i iskrenost kupila je navijače Hajduka i sve koje prate hrvatski nogomet. To što je rekao jest jedna istina i služi mu na čast. Nije samo on odao priznanje Kaliniću, nego su i igrači. To govori o zajedništvu koje je izgradio u svlačionici.

Igrači ga slijede jer je vrijedan i pošten. Igrači su disciplinirani, što im je nedostajalo prošle godine. Samo ova pobjeda ne može amnestirati igrače za ono što su napravili prošle godine. Gattuso je najpozitivnija stvar koja se dogodila i događa Hajduku i nadam se da će ostati na tome valu.

Imamo presice Kalinića, Gattusa i predsjednika Ivana Bilića. Razvidno je kako stvari dolje stoje. Kratkoročno, ako su hajdukovci i vole Hajduk te znaju kontrolirati svoj ego, predsjednik Bilić i Aljoša Pavelin moraju otići.

Dugoročno, mora se mijenjati način upravljanja, moraju doći ljudi koji će donositi kvalitetne i brže odluke. Što se tiče predsjednika Bilića, ja ga stvarno ne poznajem. Ali kroz ovo što sam vidio i kroz njegove medijske istupe, nije dorastao ovoj funkciji.

Joško Jeličić, MAXSport

Potom se osvrnuo i direktno na Pavelina.

Pročitao sam njegov prezentacijski intervju u udruzi Naš Hajduk. Rekao je da treba znati kontrolirati ego jer ga veliki individualci, kao što je on, imaju. Jasno je tko je to sve zakuhao. Jasno je naznačio da mu je poznata razlika između nadziranja, što radi Nadzorni odbor, i operativnog upravljanja. Pokazalo se samo teoretski.

Pročitao sam da se u slobodno vrijeme javlja na druge natječaje. On je i u Nadzornom odboru zračne luke Split. S obzirom na to da često letim putem Splita, volio bih da se drži nadziranja, a da ne ulazi u operativno upravljanje. Volio bih sletjeti u Resnik, a ne u njegov Kaštel Sućurac, na igralište Jadrana.

Dugoročno, kroz promjenu Statuta ili ne znam kako, mora se mijenjati način upravljanja. Igrače ne možemo amnestirati zbog jedne pobjede. Na ovome valu i s ovim trenerom igrači mogu samo rasti. Treba im pomoći i ojačati momčad. Vidjeli smo u Maksimiru da imaju svoje limite. No u najtežem trenutku pokazali su karakter protiv Dinama koji je neosporan favorit.

Joško Jeličić, MAXSport
Komentari

Povezano