Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jerko Brkić pobjednik “Road to Umag” turnira u Karlovcu

Novo izdanje kvalifikacijskog turnira “Road to Umag” igralo se od subote do ponedjeljka u Teniskom klubu Karlovac. Ovaj koncept natjecanja nudi mladim hrvatskim tenisačima šansu da se bore za ulazak u kvalifikacije ATP turnira u Umagu koji je na rasporedu koncem srpnja.

S četiri pobjede bez ijednog izgubljenog seta, pobjednik turnira je bio Jerko Brkić. Brkić je opravdao status prvog nositelja te je na putu do trijumfa redom slavio u sljedeća četiri meča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Jerko Brkić – Karlo Cindrić 6:2 6:3
  • Jerko Brkić – Viktor Boban 6:1 7:5
  • Jerko Brkić – Ivan Karlo Ban 6:3 6:3
  • Jerko Brkić – Luka Curavić 6:1 6:3

Današnji meč bio je izazovan. Sve je bilo super, od ljudi, terena, organizacije…nemam se na što požaliti. Protivnik je bio odličan, poprilično me namučio. Dolazim u Karlovac već treću godinu jer smatram da što više turnira odigram, što više skupim iskustva, da će to dovesti i do velikih uspjeha, rekao je pobjednik Jerko Brkić.

trend.com.hr

Treće je ovo izdanje “Road to Umag by Podravka” koje je započelo turnirom u Splitu, a nastavljeno je u Karlovcu (24.- 26. lipnja), dok je posljednji turnir na rasporedu od 1. do 3. srpnja u Samoboru. Igrači koji ostvare pobjedu na tim kvalifikacijskim turnirima, plasirat će se na završni Masters u Umagu, dok će ostali polufinalisti biti određeni zbrojem ostvarenih bodova na sva tri turnira.

Četvorica najuspješnijih igrača na serijalu će svoju završnicu igrati na finalnom Mastersu u Umagu, gdje će se boriti za pozivnicu kojom će ostvariti plasman u kvalifikacije Plava Laguna Croatia Open turnira. Polufinalni mečevi Mastersa u Umagu odigrat će se u četvrtak, 20. srpnja 2023., a finale će biti na rasporedu u petak, 21. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima kao odlična najava službenog početka turnira.

Podsjećamo da je prvi kvalifikacijski turnir u Splitu osvojio domaći predstavnik Luka Mikrut koji je u napetom finalu sa 6:4 4:6 10:7 svladao upravo Brkića.

Komentari

Povezano