Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jerko Brkić prošao u drugo kolo Doboja, Poljička zaustavila kiša

Srijeda je za hrvatske predstavnike na ITF turniru u Doboju donijela tri dvoboja. Mili Poljičak, Jerko Brkić i Alen Bill su igrali mečeve prvog kola. Dvojica su svoje mečeve završili. Pobjedu je upisao Brkić dok je Bill poražen u ogledu s prvim nositeljem. Meč Poljička i Kokija Matsude prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:2 0:0 za Poljička.

Prvi je na teren izašao Brkić. On je nakon prolaska kvalifikacija u prvom kolu igrao protiv Čeha Petra Brunclika. Splićanin je u prvom setu iznenađujuće lagano osvojio set sa 6:2 da bi u drugom nadoknadio break zaostatka. Nakon povratka u set kod 1:2, break je napravio i pri vodstvu od 4:3. Tada je došao do servisa za meč koji i koristi za konačnu pobjedu 6:2, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je svoj meč igrao protiv Matsude. Splićanin je rano opravdao ulogu favorita te je brzo došao do dvostrukog break prednosti. Sredinom seta počeo je imati probleme na servisu. Prvo je spasio jednu break loptu kod 4:0 da bi mu kod prvog servisa za set Japanac i oduzeo servis. Uspio se Poljičak sabrati te je napravio break Matsudi za osvajanje seta sa 6:2. Tada je u Doboju počela padati kiša te je nastavak meča odgođen za četvrtak.

Predstavnik koji je u meč ušao s najmanje šanse za prolazak bio je Bill. On je igrao protiv Denysa Kloka, prvog nositelja. Krenuo je s breakom zaostatka koji je odmah i vratio. Zatim je kod 2:3 imao 30-0 nakon kojeg mu Rus oduzima servis. Break je Klok napravio i kod 5:2 te je osvojio prvi set sa 6:2. Breakom u drugom gemu drugog seta Rus je trasirao sebi put prema pobjedi. Do kraja meča nije izgubio niti jedan gem te je odnio pobjedu sa 6:2, 6:0. Njega u drugom kolu čeka još jedan hrvatski predstavnik, Jerko Brkić.

Mečevi drugog kola igraju se u četvrtak. Poljičak bi mogao imati i trostruki program. Ako u prvom kolu svlada Matsudu, isti dan čekalo bi ga i drugo kolo protiv Romaina Faucona, a s Marinom Jakićem bi nastupio u četvrtfinalu turnira u parovima.

Komentari

Povezano