Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

John Terry ušao u Kuću slavnih Premier lige (VIDEO)

Od 2021. godine, Premier liga je uvela svoju Kuću slavnih. 2021. godine je u nju dodano osam igrača, a godinu dana kasnije je dodano novih osam igrača. Prošle godine su dodana tri dodatna igrača te prva dva trenera; Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger.

Nakon što je prošli mjesec u Kuću slavnih uvršten Ashley Cole, sada je u nju uvršten još jedan bivši igrač koji je nosio dres Chelsea. Riječ je o Johnu Terryju, legendarnom kapetanu Chelsea i bivšem rešrezentativcu Engleske. Za njega su glasali publika i panelisti te je postao druga osoba u 2024. godini koja je uvrštena u Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terry je prvi put igrao u Premier ligi u sezoni 1998./1999. te je do kraja karijere upisao 492 ligaška nastupa. Pet puta je osvojio Premier ligu, a najviše se pamti prva titula 2005. godine kada je bio vođa obrane koja je primila samo 15 golova i 25 utakmica nije primila pogodak; oba podatka su i dan danas rekordi lige.

Englez je jedan od najboljih stopera u povijesti lige. Drži rekord za braniča koji je odigrao najviše utakmica bez primljenog pogotka (241) te je branič s najviše pogodaka u povijesti lige (41).

Terry je peti obrambeni igrač koji je dodan u Kuću slavnih. Osim Engleza, u njoj se nalaze Tony Adams, Vincent Kompany, Rio Ferdinand i njegov bivši suigrač Cole.

Komentari

Povezano