Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joker s klupe Joselu donio finale Španjolske i Hrvatske

U drugom polufinalnom ogledu Lige nacija koji je trebao dati suparnika Hrvatske za nedjeljnu utakmicu, Španjolci su u sporohodnoj i utakmici koja nije obilovala zanimljivostima slavili s 2:1.

No, sam start utakmice nije ukazivao na to. Nismo dugo čekali na pogodak otvaranja, a Talijanima nije bila dovoljna opomena poigravanje u obrani oko 30. sekunde utakmice, već su se i u 3. minuti ponovno poigravali Acerbi, a posebno Bonucci. Kapetan Italije koji je daleko od svojeg nogometnog zenita u dva je navrata imao prilike potražiti jednostavnije rješenje, ali nije, pa mu je Gavi ukrao loptu i proigrao Yeremya Pinoa, koji je loptu poslao u jedan, a Donnarummu u drugi kut za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je to koji je Italiju poslao visoko prema španjolskim vratima, pa su visokim pritiskom pokušali napasti novokomponiranu španjolsku reprezentaciju u kojoj 14 od 23 igrača nije bilo u kadru niti za jednu od 6 dosadašnjih utakmica Lige nacija!

Kad su već Talijani radili obrambene greške, uzvratili su im i Španjolci. Rodri i veteran Jesus Navas zaboravili su na Zaniola, a njegov volej udarac koji bi vjerojatno završio u autu, rukom visoko iznad tijela zaustavio je debitant Robin Le Normand, pa slovenski sudac Slavko Vinčić nije imao izbora nego li pokazati na bijelu točku.

Loptu je u ruke uzeo Ciro Immobile i postigao svoj 16. gol u nacionalnom dresu, prvi nakon gotovo 2 godine! Posljednji je pogodak napadač Lazia za Azzure zabio na Europskom prvenstvu, 15.6.2021. u pobjedi 3:0 protiv Švicarske.

Da će Jose Luis De La Fuente imati puno posla s reprezentacijom pokazuje i odluka da svoju obranu gurne visoko prema centru, iako nitko od četverca Navas, Le Normand, Laporte i Alba nije brzanac. U 20. minuti jedna dubinska lopta Jorginha za Frattesija koji je utrčao iz drugog plana završila je pogotkom, no Španjolce je ovog puta spasila nedozvoljena pozicija Sassuolovog veznjaka u kojoj se nalazio u trenutku dodavanja, pa je rezultat ostao 1:1.

Nakon uzbudljivih 20 minuta, utakmica je otišla u potpuno mirne vode. Španjolci su imali posjed bez konkretnijih prilika, uz mnogo karakterističnih kruženja oko šesnaesterca Talijana, ali i s puno problema u kreiranju igre u završnoj trećini. Kako Talijani nisu iskazivali pretjerane ambicije ponovno zaigrati nešto otvorenije, na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom.

Na poluvremenu smo vidjeli dvostruku promjenu, umjesto Spinazzole i Bonuccija su u igru ušli Interovi Dimarco i Darmian, a formacija 3-5-2 se nije mijenjala. I kod Španjolaca promjena, umjesto Leedsovog Rodriga u igru je ušao donedavno Real Madridov Marco Asensio s idejom da ekipi donese nešto više okomitosti prema golu.

I baš je Asensio složio sjajnu priliku već u 48. minuti, pronašavši Moratu iza leđa talijanske obrane, no sjajnom se reakcijom iskazao Donnarumma i ostavio svoju ekipu u egalu.

Uzvratio je i njegov vratarski kolega Unai Simon sjajnom obranom Chiesinog udarca u 63. minuti, nakon što su Talijani konačno uspjeli doći do španjolskog gola.

Nažalost fanova reprezentacija i neutralnih promatrača, u narednim se minutama stanje na terenu nije mijenjalo, iako su oba trenera zamjenama i promjenama formacija pokušala razbuditi svoje ekipe. Prema viđenom, umor na kraju sezone i neuigranost su učinili svoje.

I kad smo pomislili da ćemo i u ovoj utakmici gledati produžetke, u 88. minuti je pao pogodak za Španjolce. Višak po lijevoj strani rezultirao je centaršutem i povratnom loptom za Rodrija, nakon čijeg je udarca lopta u karambolu završila kod Joselua. 33-godišnji budući napadač Real Madrida i joker s klupe nakon samo 4 minute u igri pokazuje golgeterski instinkt i vrškom stopala loptu skreće iza Donnarumme za 2:1 i svoj treći pogodak u tri nastupa za španjolsku reprezentaciju!

Španjolska se tako zasluženo plasirala u finale Lige nacija, složivši u konačnici puno više opasnijih i izglednijih situacija pred vratima Donnarumme, a u nedjelju od 20:45h s druge strane čekat će ih puno izazovniji protivnik – Hrvatska.

Komentari

Povezano