Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joker s klupe zabio za pobjedu Dinamovih juniora protiv Monaca

Nakon 2:1 poraza od Bayerna, juniori Dinama su u Zaprešiću ugostili vršnjake iz Monaca. Monaco je u prvom kolu s 4:3 svladao juniore Barcelone. Juniori Dinama odigrali su sjajnu utakmicu i s minimalnih 1:0 stigli do pobjede.

Već u drugoj minuti, Monaco je imao vrlo dobru priliku. Saimon Bouabre je pobjegao obrani Dinama i vratio povratnu loptu za Joana Tincresa. Na sreću za Dinamo, Tincres je iz neposredne blizine loptu poslao daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti Dinamo dolazi do najbolje moguće prilike za vodstvo. Mathis Coudour je srušio Niku Šepića u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Šepić je sam preuzeo odgovornost, ali nije to dobro napravio. Jules Stawiecki je pročitao njegov udarac i ostalo je 0:0.

Utakmica se nakon toga umirila do 37. minute kada Dinamo ponovno propušta veliku priliku. Branko Pavić je izašao sam pred vratara, no pucao je pored gola. Tako se na predah otišlo bez golova.

Dinamo je bolje ušao u nastavak i pritisnuo Monaco. To se isplatilo u 63. minuti kada zabija Patrik Horvat. Mladić rođen 2008. je samo minutu nakon ulaska u igru dobio loptu na rubu kaznenog prostora i odličnim udarcem lijevom nogom pronašao malu mrežicu.

Gosti iz Monaca su nakon primljenog gola krenuli više prema naprijed, što je ostavilo prostor za kontre. Dinamo je to umalo iskoristio u 78. minuti. Leo Rimac je povukao loptu i vratio povratnu za Horvata. On slabijom desnom nogom nije uspio zabiti svoj drugi pogodak i ostalo je 1:0.

Nastavio se pritisak Monaca do kraja utakmice, ali nisu pronašli način za probiti Antonija Rajića na golu Dinama. Juniori Dinama su sačuvali prednost i stigli do prvih bodova, kojima su si znatno povećali šanse za prolazak u iduću fazu.

Dinamo je sada na 19. mjestu velike tablice s tri boda i gol razlikom nula. Toliko ima još čak 13 ekipa te je tablica trenutno vrlo izjednačena. Za razliku od “prave” Lige prvaka, u juniorskoj se igra šest kola te ne prolaze 24 ekipe, već 22.

Dinamo će se za prolazak u iduću fazu boriti još protiv Slovana iz Bratislave, RB Salzburga, Borussije Dortmund i Celtica. U idućoj fazi se spajaju momčadi iz “Champions Patha” gdje igraju prvaci država i momčadi iz “Main Patha”. U “Champions Pathu” se nalazi još jedan hrvatski predstavnik Lokomotiva.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano