Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jokić ispisao povijest, Denver poveo s 2-1

Večeras se u Kaseya Centru igrala treća utakmica NBA finala, a do pobjede vrijedne vodstva od 2-1 u seriji, došli su košarkaši Denver Nuggetsa koji su protiv Miami Heata slavili sa 109:94.

Treneri ovog puta nisu dirali početne petorke, a u prvoj četvrtini smo gledali potpuni egal koji je okončan s nerješenih 24:24. Tri ”All-Star” imena su se istaknuli tijekom uvodnih 12 minuta – Jimmy Butler kod Miamija s 10 poena te Nikola Jokić (10) i Jamal Murray (8) za koje Miami nije imao odgovora u igri 2 na 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuggetsi su drugu četvrtinu otvorili serijom od 5:0, ali je Bam Adebayo odgovorio svojom samostalnom serijom od 5 uzastopnih poena kojom je još jednom poravnao rezultat. On je bio fokalna točka napada Heata u tim trenutcima kada Butlera nije bilo na parketu pa je već imao 9 poena i 7 skokova na svom kontu.

Nakon što je Adebayo zabio 5 uzastopnih, napokon se za Heat pojavio i Caleb Martin koji s dvije trice i polaganjem iz kontranapada povezao 8 svojih poena kojima je vratio svoju momčad u vodstvo. S druge strane, u tim trenutcima su sjajni bili Christian Braun te Jamal Murray koji je postigao dvije trice u kratkom intervalu pa je vodstvo od 4 poena razlike preuzela gostujuća momčad.

Denver je odigrao nešto bolju završnicu poluvremena pa su na predah otišli s vodstvom od 53:48.

Ta je prednost po prvi put u susretu dosegnula dvoznamenkastu razliku nakon što su gosti zabili prvih šest poena drugog dijela za vodstvo od 59:48. Sjajnom predstavom u trećoj dionici koju su dobili s 29:20, košarkaši Denvera su došli do uvjerljivih 82:68 nakon 36 minuta košarke.

Nikola Jokić je već tada bio na pragu ”triple-double” učinka jer je imao 26 poena, 17 skokova i 9 asistencija.

Serijom od 11:4, gosti su otvorili posljednji kvartal te su u tom trenutku poveli s čak 21 poenom razlike i tu je otklonjena sva sumnja oko pobjednika. Do kraja susreta su domaći košarkaši ublaži poraz pa je konačni rezultat glasio 94:109.

Fenomenalni Nikola Jokić je predvodio goste s 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija čime je postao prvi košarkaš u povijesti NBA finala s takvim brojkama. Također je postao i prvi košarkaš s barem 10 ”triple-doubleova” tijekom jednog doigravanja, dok mu je ovo treća 30/20/10 utakmica u karijeri u doigravanju. Svi ostali košarkaši u povijesti NBA lige kombinirano imaju dva – po jedan Kareem Abdul Jabbar i Wilt Chamberlain.

“Triple-double” je u završnici utakmice upisao i sjajni Jamal Murray koji je susret okončao s 34 poena, 10 asistencija i 10 skokova, dok je sjajan poslije ulaska s klupe bio Christian Braun koji je ubacio 15 poena.

Jokić i Muray su tako postali tek drugi par suigrača koji je u utakmici NBA finala ostvario “triple-double”, a prvi koji je pritom ubacio po 30 ili više poena. Prije njih su jedini suigrači koji su uknjižili ”triple-double” u NBA finalu bili Stephen Curry i Draymond Green.

Kod poraženih ćemo istaknuti Jimmyja Butlera s 28 poena te Bama Adebaya s 22 poena i 17 skokova. Miami je šutirao s ukupno 37% uspješnosti iz igre čime zaista teško možete doći do pobjede.

Četvrta utakmica finala je na rasporedu u noći s petka na subotu od 02:00 po našem vremenu.

Komentari

Povezano