Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jokić nadigrao Wembanyamu u pobjedi Nuggetsa

Današnja NBA noć donijela nam je dvoboj Denver Nuggetsa i San Antonio Spursa u kojem smo mogli gledati okršaj sadašnjosti i budućnosti lige na centarskim pozicijama. Pobjednici ovog neizvjesnog susreta bili su Denver Nuggetsi konačnim rezultatom 110:105.

Spursi, koji su držali utakmicu u egalu sve do zadnje minute bili su predvođeni impresivnim Victorom Wembanyamom koji je bio nadomak ostvarenja quadruple doublea. Wemby se zaustavio na 23 poena, 15 skokova, osam asistencija i nevjerojatnih devet blokada. Time je svega 20-godišnji Francuz dosegnuo brojke koje je posljednji put ostvario Chris Webber 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wembanyamin učinak ipak nije bio dovoljan za pobjedu jer se na protivničkoj strani nalazio Nikola Jokić koji je predvodio svoje Nuggetse s čak 42 poena i 16 skokova, dok je Aaron Gordon dodao 23 poena. Ovo je 19. put da je srpski košarkaš postigao preko 40 poena u dresu Nuggetsa te se nakon današnjeg susreta izjednačio s Carmelom Anthonyem s kojim sad dijeli drugo mjesto po broju utakmica s barem 40 poena za sastav iz Colorada. Nakon utakmice, Jokić je komentirao Wembanyamu:

Blokirao me 6 ili 7 puta, no došli smo do pobjede što je najbitnije.

Nikola Jokić

Nuggetsi su ovom pobjedom ponovno zasjeli na prvo mjesto Zapadne konferencije, dok se Spursi nalaze na posljednjem mjestu.

Komentari

Povezano