Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jokićev triple double nedovoljan za pobjedu Denvera

Tijekom protekle NBA večeri, gledali smo 6 utakmica, a što smo vidjeli pročitajte u sljedećim redovima.

Denver Nuggets – Brooklyn Nets 120:122

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici NBA programa koja se igrala u popularnom “europskom” terminu, Denver Nuggetsi su neočekivano poraženi na svom parketu od Brooklyn Netsa. Netse je do 5. pobjede u posljednjih 6 utakmica predvodio Mikal Bridges s 25 ubačenih poena, dok je Nicolas Claxton potvrdio činjenicu da protivnički centri vole igrati protiv Denvera pa je on utakmicu završio s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Bridges nastavlja očaravati od razmjene koja ga je poslala iz Phoenixa u Brooklyn te u prvih 13 nastupa u novom dresu, Mikal prosječno bilježi okruglih 25.0 poena uz 4.0 skoka na 51% šuta iz igre, 48% šuta za 3 poena te 89% šuta s linije slobodnih bacanja. Netsi su imali čak 7 košarkaša s dvoznenkastim brojem poena, a istaknut ćemo još i Spencera Dinwiddieja koji je uz 15 poena podijelio i 16 asistencija te Doriana Finney-Smitha koji je ubacio 5 trica i utakmicu završio s 15 poena te 4 ukradene lopte.

U redovima poraženih, Nikola Jokić je imao novi monstruozni triple double s 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. “Joker” je na kraju utakmice promašio težak šut za pobjedu, a nakon što je do utakmice sa San Antoniom Denver imao niz od 29 uzastopnih pobjeda kada srpski košarkaš uknjiži triple double, sada su Nuggetsi izgubili dvije zaredom usprkos njegovom triple double učinku. Iako su upisali tri uzastopna poraza, Nuggetsi komotno plove prema statusu prvog nositelja Zapada pošto imaju prednost od 5 pobjeda razlike ispred prvih pratitelja – Sacramento Kingsa.

Charlotte Hornets – Cleveland Cavaliers 108:114

Cleveland Cavaliersi su sinoć ponovno imali problema protiv jedne od 5 najlošijih momčadi lige, Charlotte Hornetsa. Nakon što su ih u prvom dvoboju ove sezone svladali tek nakon produžetaka, Cavaliersi su ih sinoć sjajnom 4/4 ipak pobijedili u regularnom vremenu. U posljednjoj četvrtini su zaostatak od 8 razlike pretvorili u pobjedu od 6, a ključni u preokretu su bili Evan Mobley i Donovan Mitchell koji su kombinirano postigli 20 od 33 poena koliko su gosti postigli tijekom posljednjih 12 minuta.

Najbolji strijelci u redovima pobjednika bili su Darius Garland s 28 poena uz po 6 skokova i asistencija te Donovan Mitchell s 23 poena. Evan Mobley je bio nadomak “double-double” učinka sa 18 poena i 9 skokova, a Cavsi su sve bliži prednosti domaćeg terena u doigravanju. Kod poraženih je Terry Rozier ubacio 27 poena uz 6 asistencija, dok je P.J. Washington postigao 19 poena.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 112:93

Joel Embiid obožava Wizardse i nepostojanje zaštite obruča u njihovim redovima pa je sinoć u laganoj pobjedi Sixersa ubacio 34 poena uz 8 skokova, a imao je i 4 blokade iako je presjedio 4/4 na klupi. Kamerunčev prosjek poena iznosi 33,4 te je još uvijek prvi strijelac natjecanja. Najbolji asistent lige je njegov suigrač James Harden koji je s 14 sinoćnjih asistencija povećao prosjek na 10,8.

Wizardsi su s 5 poraza u posljednjih 6 utakmica narušili svoj omjer koji u ovom trenutku iznosi 31-37 te su ispali iz “play-ina”. Istini za volju, jako je gusto u toj borbi za posljednja dva mjesta koja vode u “play-in” na Istoku jer devetoplasirani Toronto ima samo jednu pobjedu prednosti nad dvanaestoplasiranim Washingtonom. Bezobrazno bi od nas bilo da ne istaknemo izjednačenje rekorda NBA karijere Coreya Kisperta koji je postigao 25 poena u redovima poraženih.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 90:102

Spursi su prije dvije večeri šokirali Nuggetse te su ih svladali u svom AT&T Centru, ali su zato sinoć na istom parketu poraženi od Oklahoma City Thunder koji su bili lišeni usluga svog uvjerljivo najboljeg igrača – Shai Gilgeous Alexandera. U njegovom izostanku još je jednu izvrsnu “all-around” utakmicu odigrao Jalen Williams koji je upisao 21 poen, 10 asistencija i 7 skokova.

Iznenadio je i Ousmane Dieng koji je sa 17 ubačenih poena postavio novi rekord NBA karijere, dok je Josh Giddey imao “double-double” učinak od 15 poena i 11 skokova. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je za 18 minuta na parketu ubacio 10 poena, uhvatio 7 skokova te je podijelio 3 asistencije.Spurse su u porazu predvodili Zach Collins s 23 poena i 11 skokova, dok je Devonte’ Graham zabio 20.

New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 127:110

Čim je izašla vijest da Damian Lillard ne igra bilo je jasno da su Blazersima šanse jako male. Već u 1/4 je domaća momčad stvorila veliku prednost od 17 poena razlike koja je samo rasla te je nakon 3/4 iznosila čak 36 razlike. U posljednjoj četvrtini su igrale rezerve pa su gosti ublažili poraz. Trey Murphy III je imao večer karijere te je ubacivši čak 9 trica, na kraju brojao do 41 poena.

Učinivši to za manje od 30 minuta provedenih na parketu, Murphy III se pridružio Giannisu Antetokounmpu, Devinu Bookeru i Camu Thomasu na listi košarkaša koji su ove sezone postizali 40 ili više poena za 30 ili manje minuta na parketu. CJ McCollum je dirigirao napadom pa je uz 22 poena imao i 11 asistencija. Josh Richardson je imao najbolju poentersku večer od dolaska u Pelicanse te je ubacio 19 poena. Kod poraženih ističemo 14 poena Kevina Knoxa koji je sve poene upisao u posljednjih 12 minuta.

LA Lakers – New York Knicks 108:112

Posljednji dvoboj večeri donio je ogled dva ponajveća NBA tržišta, a do pobjede su došli gosti iz New Yorka. Izrazito izjednačenu utakmicu je riješio RJ Barrett koji je od 30 poena koliko je ukupno postigao, 13 zabio u posljednjoj četvrtini. Julius Randle je maltretirao Lakerse kroz prve tri četvrtine te je utakmicu završio s 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

U redovima poraženih je ponovno sjajan bio povratnik D’Angelo Russell s 33 poena, 8 asistencija i 5 skokova, ali nijedan suigrač mu se nije pridružio na preko 20 poena. Najbliži tome je bio Anthony Davis sa 17 poena i 16 skokova.I dok su Knicksi u borbi za 5. mjesto na Istoku, Lakersi su u “ljutoj” borbi za plasman u “play-in”. Trenutno čak 4 momčadi od 9. do 12. mjesta na Zapadu imaju isti omjer od 33 pobjede i 35 poraza. Zajedno s Lakersima, na tom su omjeru Utah Jazz, Oklahoma City Thunder te New Orleans Pelicansi. Upravo su Pelicansi sljedeći protivnik Lakersa u iznimno važnoj utakmici za obje ekipe.

Komentari

Povezano