Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Još jedan bivši igrač Dinama stiže kod Bjelice

Kako javljaju turski mediji, Filip Benković (25) trebao bi postati novi igrač Trabzonspora. I dok su navijači turskog kluba očekivali da se nešto dogodi po pitanju transfera Brune Petkovića, u njihovu momčad je stigao 25-godišnji hrvatski stoper.

Benković je prošlu sezonu odigrao u njemačkom drugoligašu Eintracht Braunschweigu koji se nije odlučio za otkup njegovog ugovora pa se tako stasiti branič vratio u Udinese u koji je stigao u siječnju 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznato previše detalja oko samog transfera, no nekadašnji stoper zagrebačkog Dinama trebao bi stići na posudbu s opcijom kupnje pošto mu aktualni ugovor ističe u ljeto 2025. godine.

Iako turski mediji pišu i prenose i što treba i što ne treba, očito je ovaj transfer gotova stvar te se samo čeka službena potvrda. Benković će tako pridružiti Mislavu Oršiću i postati drugi hrvatski nogometaš u Trabzonsporu pod vodstvom Nenada Bjelice.

Podsjetimo, Benković je jedno kratko vrijeme igrao pod Bjelicom u Dinamu 2018. godine. Upravo te godine mladi stoper otišao je u Leicester za 14,5 milijuna eura što je tada bio treći najveći izlazni transfer u povijesti Dinama. Veće transfere su do tog trenutka napravili samo Marko Pjaca (29,4 milijuna eura) i Luka Modrić (22,5 milijuna eura), a od tada do danas samo su još Dani Olmo i Joško Gvardiol otišli za veće cifre od Benkovića.

Komentari

Povezano