Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Još jedan klub u Premiershipu bi mogao ostati bez bodova

Nakon što je Evertonu oduzeto 10 bodova zbog kršenja engleskih propisa o profitu i samoodrživosti, Premier liga se ne zaustavlja s detaljnom provjerom klupskih poslova. Engleski The Times navodi kako bi kaznu mogao dobiti Nottingham Forest.

Svi klubovi Premier lige su morali do 31.12. prošle godine dostaviti tražene podatke o potrošnji novaca, a liga do 14.1. mora objaviti koji su klubovi prekršili financijska pravila. Svaki klub u trogodišnjem ciklusu ne smije biti u minusu većem od 105 milijuna funti, no ukoliko je klub u tom periodu igrao u nižem rangu taj limit se smanjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nottingham Forest tako zbog dvije godine igranja Championshipa ima određen limit od 61 milijun funti, a u ljeto 2022. su kupili čak 22 igrača. Iako je klub zaradio nekih 90 milijuna funti samo zbog ulaska u Premier ligu, upitno je jesu li se tim i ostalim prihodima pokrili svi transferi te ogromni izdaci na plaće.

Nitko iz Foresta nije htio dati komentar na upite novinara iz The Timesa, a klub je angažirao i jednog od vodećih sportskih pravnika Nicka De Marca. Iako su potrošili na sve transfere u dosadašnjem periodu i više od 250 milijuna funti te tko zna još koliko na plaće, iz kluba su uvjereni da je sve rađeno po propisima. Čeka se odluka lige.

Komentari

Povezano