Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Još neporaženi: Leverkusen svladao Stuttgart za polufinale

U četvrtfinalu DFB Kupa susreli su se Bayer Leverkusen i Stuttgart. Još neporaženi Apotekari tražili su produljenje svog niza, a Stuttgart je u lovu na svoj prvi trofej od Zweite 2017. godine. Obje ekipe imaju problema s ozljedama, a naš Josip Stanišić susret je počeo s klupe.

U 11. minuti Stuttgart je došao do prednosti. Iz kornera je ubacio Angelo Stiller a glavom sjajno pogodio kapetan Waldemar Anton. Ustupio je šok za tribine na Leverkusenu jer navijači ove sezone imaju najveće ambicije s obzirom na to da su još uvijek neporaženi u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuttgart je isprva veoma uspješno ograničio Leverkusen, no otpor je pomalo jenjavao. Prvo je pogodak Patricka Schicka poništen zbog zaleđa, a onda je udarac Alejandra Grimalda iz slobodnog udarca i petu Schicka sjajno obranio Alexander Nübel.

Leverkusen je u nastavku izašao u agresivnijem izdanju, a do izjednačenja već su došli u 50. minuti. Strijelac je bio Robert Andrich, koji je prekrasnim, odmjerenim udarcem s 20-ak metara pogodio rašlje Nübelovog gola.

Gosti se nisu dali poljuljati. U 58. minuti visokim presingom kradu loptu Bayeru i iz kontranapada zabijaju za ponovno vodstvo. Precizan je ovaj put bio Christian Führich. Gosti su imali još nekoliko opasnih dolazaka pred vrata i kroz cijelu su utakmicu dokazali da su itekako dostojan protivnik trenutnim ligaškim liderima.

Bayeru je izjednačenje donijela zlatna zamjena Amine Adli. Na odlično dubinsko proigravanje Floriana Wirtza Adli je izbio sam pred golmana i mirnom završnicom poravnao na 2:2.

Ipak, Bayer je uspio opet doći do pobjede u ovoj fantastičnoj utakmici. Za potpunu dramu u nadoknadi bio je zaslužan stoper Jonathan Tah. Na ubačaj sjajnog Floriana Wirtza stasiti je Tah glavom pogodio gol Stuttgarta i tako svojoj momčadi osigurao polufinale DFB Kupa.

Komentari

Povezano